Румен Христов на крака при Борисов с европейска шапка от Жозеф Дол

Сините искат Владимир Кисьов да стане кандидат за евродепутат от СДС в листата на ГЕРБ

OFFNews 20 март 2019 в 07:13 3153 2

Снимка Архив

Лидерът на СДС Румен Христов отива днес в централата на ГЕРБ на преговори за общо явяване на евровота на 26 май.

До официалната среща между сините и партията на Бойко Борисов се стигна, след като председателя на ЕНП Жозеф Дол прати писмо до лидерите на формациите-членки у нас и така легитимира преговорите с управляващите с европейска шапка. ДСБ отказа на Дол, а вчера "Демократична България" прекрати разговорите със СДС окончателно. 

Дали Христов ще поиска СДС да е част от името на коалицията с ГЕРБ, както настояваше пред Демократична България, и за кое място в листата ще се бори, ще стане ясно на срещата днес.

Най-желаният кандидат на сините за евродепутат в листата на ГЕРБ е първият ни главен преговарящ с ЕС Владимир Кисьов, неговото име вече е известно на предизборния щаб на ГЕРБ, показа проверка на OFFNews сред членове на щаба. Кисьов обаче още не е дал съгласие да бъде номиниран. Номинациите в СДС ще се правят официално до края на месеца. 

Според предварителната информация Кисьов ще бъде заедно с Христов на срещата с Борисов и Цветанов. Той се познава с двамата още от 2009 г. , когато бе председател на Столичния общински съвет, а настоящият премиер - кмет на София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

20.03 2019 в 07:55

*омеша не имейла

17439

1

мнение от IP

20.03 2019 в 07:53

Това е най-вредното действие за България. Никога няма да станем демократична държава, ако партия, припозната преди време като демократична се имейла и по този начин легитимира партия, която доказа, че не е нито демократична, нито иска да стане такава и държи страната е клопката на феодално безвремие.