Румен Радев: Създаването на паралелна на НСО служба е удар срещу държавността

OFFNews 16 юни 2020 в 12:42 4231 1

Създаването на паралелна на НСО структура с промените в Закона за МВР е удар срещу държавността, а не толкова срещу президента, на чието подчинение е службата.

Това обяви президентът Румен Радев на въпрос дали ще наложи вето върху поправките. 

Според него всяко решение в сферата на националната сигурност трябва да се ръководи от ясни критерии за ефективност, ефикасност и безопасност.

Радев посочи, че промените в закона не отговарят засега на критериите за ефективност и ефикасност и допълни, че ще се произнесе в указания в конституцията срок, който в случая е до 22 юни. Тогава ще има и подробни мотиви.

Държавният глава направи коментар, след като присъства на редовни тактически занятия на служителите на НСО, които се състояха на полигона на службата в Доброславци. „Поздравявам служителите на НСО за това, че с чест, всеотдайност и висок професионализъм изпълняват своите задължения“, посочи Румен Радев. Сред елементите на подготовката са отработване на основни тактически действия на екипите за охрана, защита от атаки и оказване на първа медицинска помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

1

order

16.06 2020 в 15:14

https://mobile.frognews.bg/article/198077/ ......
Ако слушате Георги Харизанов, Тома Биков, Соломон Паси или Харалан Александров, ще научите, че живеете в прекрасна страна, управлявана от щастлив премиер.