Румен Радев открива улица Васил Левски в Никозия

OFFNews 26 ноември 2017 в 12:55 5249 0

Държавният глава Румен Радев ще бъде на официално посещение в Република Кипър на 27 и 28 ноември.

По време на посещението президентът и ръководената от него делегация ще проведат срещи с кипърския държавен глава Никос Анастасиадис, председателя на парламента на Република Кипър Деметрис Силурис, архиепископа на Кипър Хрисостомос II и ректора на Университета на Кипър проф. Константинос Христофидес.

През първия ден от визитата държавният глава ще се срещне с представители на българската общност в Кипър. Президентът Румен Радев ще вземе участие и в тържественото откриване на улица, носеща името на Васил Левски в Лакатамия, Никозия, съобщиха от "Дондуков" 2. 

В кипърската столица Румен Радев ще награди с орден „Мадарски конник“ I степен заместник-председателя на Панкипърската федерация на труда /ПЕО/ и министър на труда и социалната сигурност на Република Кипър в периода 2008-2013 г. Сотирула Хараламбус за нейния принос за развитието на българо-кипърските отношения в социалната област и защитата на трудовите и социални права на българите, работещи в Република Кипър.

По време на посещението ще бъдат подписани Програма за сътрудничество в областта на образованието, науката, културата, младежта и спорта между Правителството на Република България и Правителството на Република Кипър за периода 2018-2021 г. и Меморандум за разбирателство между Изпълнителна агенция „Морска администрация“ на Република България и Департамента за търговско корабоплаване на Министерството на транспорта, съобщенията и благоустройството на Република Кипър относно сътрудничество между морските власти.

През втория ден от визитата си в Университета на Кипър Румен Радев ще изнесе лекция пред студенти на тема „Европа – по пътя на дигиталното бъдеще“.

В рамките на посещението държавният глава ще бъде придружаван от заместник-министъра на външните работи Емилия Кралева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови