Румяна Коларова: Медведев дойде и ни демонстрира пренебрежение

OFFNews 06 март 2019 в 08:45 6169 5

Няколко реплики, с които Дмитрий Медведев е показал пренебрежение към България. Това видя във визитата на руския премиер в България политологът Румяна Коларова.

„Енергийната ни зависимост от Русия е толкова голяма, че едва ли може да се увеличи още. Едва ли в случая със смяната на маршрута за доставки на газ ще се увеличи или намали”, коментира тя в сутрешния блок на Нова телевизия.

Поисканите от Медведев гаранции от ЕК, тя определи като „меко пренебрежение към България”.

„Вие не можете да решите по въпроса, ЕК да го реши”. Другата вметка, с която се показа пренебрежение към България беше: „Що не вържете лева към юана?”. Не мисля, че беше шега. Имаше и още няколко такива забележки, при които открито се показва пренебрежение”, коментира още Коларова.

Според Андрей Райчев мнозинството българи не изпитват никакъв страх от Русия, напротив смятат я за дългосрочен приятел.

По-малка група имат инстинктивен страх. А има и една група хора, които си вадят парите като ни плашат с Русия”, коментира социологът.

„Ние искахме газова тръба да мине през България. Парите там не са малко. Това не стана и не стана под натиска на Запада. Хилари Клинтън пристигна и каза: „Няма да правите никаква тръба”. България чакаше шанса си, а в тази визита не се видя никакъв шанс”, коментира още Райчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

5

Hissarion

07.03 2019 в 11:16

Поне едно що годе обективно мение да прочетем в цялата помия, с която ни заливат. Медведев проявява пренебрежение, защото подобно е отношението на всяка по-силна държава към нас. Нима американският посланик не привиква премиера да му се скара за транзакции в банковата ни система? Или турския президент не си избира къде в България да проведе срещата си с ЕС дипломати? Така че да, такова е отношението към България за добро или за лошо.

10372

1

elbarbudo

06.03 2019 в 10:37

Какво да демонстрира на помиярите, които се гордеят, че слушат началниците?