Руски историк: Не ни поканихте на 3 март, канете си турски представители (видео)

OFFNews 07 април 2015 в 23:13 12796 57

Снимка wikimedia

Олег Рудольфович Айрапетов.

На 3 март, на празника на Освобождението на България от османско иго, не бяха поканени руски представители. Надявам се да са поканили представител на Турция. Докато българският народ не започне сам да мисли за интересите си, ще има проблеми.

Това заяви в онлайн предаване на известния руски сайт „Правда.ру“ Олег Айрапетов - историк, доцент в Московския държавен университет „М. В. Ломоносов“.

Днес България е нещастна страна. Тя никога не е била богата страна, но беше просперираща, а после стана бедна. И вместо да се помисли как да излязат от тази ситуация, да живеят нормално, на хората им се предлага да обсъждат политиката, да търсят врагове и причини за караници, каза Айрапетов.

Българите решиха да се оттеглят от съветския пазар. Имаше мнение, че България произвежда най-висококачествената продукция, така че ще отиде на европейския пазар. Най-лошият враг на страната не може да измисли подобно нещо. Те си тръгнаха от нашия пазар, но се оказа, че на Европа всичко това е ненужно. Същевременно европейците дойдоха в България и разделиха всичко или просто го разрушиха. Беше нанесен колосален удар. Сега излизаш от София и чувството е, че все едно е имало нашествие. Че е минала орда. Селата изцяло са изоставени, заяви историкът от Московския държавен университет „М. В. Ломоносов“.

В разгара на деня в софийския ЦУМ, който е на 4 етажа, има 4 клиента. Хората нямат пари. Хората страдат - това е видно и е много обидно, каза още Айрапетов.

Двучасовото онлайн предаване на „Правда.ру“ беше озаглавено "Историята на България: 16-та република или 51-ви щат?", а публикацията към дискусията - "България: спасена, неблагодарна, нещастна".

В дискусията се включи и представеният като "български писател и блогър" Пламен Пасков, който е чест гост и в предаванията на Волен Сидеров по партийната телевизия на "Атака".

Днес активно работят СМРАД - средствата на масовата реклама, агитация и дезинформация. За 25 години израсна поколение с напълно изменено съзнание. Хората имат съвсем друго мислене, каза Пасков.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!