С гайди, тъпани и викове ''Оставка'' и ''Гешев е позор'' БСП тръгна към Министерски съвет

OFFNews 25 юли 2020 в 11:01 14105 9

Със съпровод от тъпани и гайди стотици поддръжници на БСП се отправиха от сборния пункт пред катедралата Св. Александър Невски на шествие към Министерски съвет.

Днес в София се провежда националния мининг-протест на червената партия "Бузлуджа 2020".

Прави впечатление, че на шествие звучат същите скандирания като на вечерните протести, организирани от "Отровното трио". Симпатизантите на БСП крещят "Оставка" и "Гешев е позор".

Звучат бунтовни песни като "Боят настана" и модерна електронна версия на песента от емблематичния сериал "На всеки километър".

11.09 ч - Пред Министерски съвет вече се събират много поддръжници на БСП. Депутатът Александър Симов призова всички, които имат маски да си ги сложат. Звучи "Стани, стани, юнак балкански".

11.15 ч - На трибуната вече е и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Звучат химните на България и ЕС.

Говорят червени активисти.

Трифон Панчев: Престъпното правителство на Бойко Борисов трябва да подаде оставка

"Трябва по най-бързия начин престъпното правителство на Бойко Борисов да подаде оставка. Алтернативата я има - БСП е алтернатива. Нашата партия е била алтернатива и в много по-трудни моменти. За всяко нещо в нашите редици има много и подготвени хора и ние не се страхуваме да поемем тази отговорност. Да живее България!" Това заяви членът на МО на БСП и кмет на Дряново Трифон Панчев пред Министерски съвет, по време на митинг-шествието на левицата. 

Румен Гечев: Долу мутрите и калинките, път за нашите талантливи, енергични и способни деца!

"129 години нашата БСП е на политическия терен, през огън и вода, през меч и бесилки, тук сме благодарение на вас. Честит празник! Скъпи приятели, през 2009 година правителството на Борисов пое България с членство в ЕС, бюджетен резерв, рекордно нисък дълг, ниска безработица, икономически растеж над 6 процента. Днес, 10 години по-късно, ние сме най-бедната страна в ЕС. Бедните стават все по-бедни, богатите все по-богати. Бухалките замениха законите. Герберска България е на дъното на класациите за свободата на словото. Управляващите нямат програма за развитие, те се интересуват от чекмеджетата и пачките в джобове си. Те се интересуват как да откраднат от нашите деца, не се трогват от обезлюдяваща България. Оставка!" За това призова депутатът от ПГ на "БСП за България" Румен Гечев от "триъгълника на властта". Той подчерта, че най-важният инструмент за излизане на кризата и превръщането на България в просперираща страна са нейните деца."Долу мутрите и калинките, път за нашите талантливи, енергични и способни деца!", заключи Гечев. 

Цветелина Пенкова: Да върнем младите в България! 

"Днес Бузлуджа е в София, срещу Министерски съвет и причината е, че днес тук, в триъгълника на властта, се води сблъсък, от който зависи нашето бъдеще. Всяка вечер хората излизат, за да протестират срещу корупцията. Ние от БСП днес също сме тук, за да потвърдим мястото си с хората срещу корупцията и мафията. Горда съм, че БСП от години води битка с паралелната държава". Това каза от своя страна евродепутатът от левицата Цветелина Пенкова. По думите ѝ гласът на БСП се се слива с този на хората и въпреки че не винаги мислят еднакво, то битката им е еднаква - тази за България. Тя призова преди хората да се делят на леви и десни, да се делят  на хора с морал и такива, които обезценяват човешките достойнства. "Тук сме, за да кажем стига. За да си върнем свободата и институциите. Да върнем младите в България!", категорична бе Пенкова. 

Последна говори лидерът на БСП Корнелия Нинова. Ето какво каза тя:

Корнелия Нинова: Ние можем да бъдем водачи на своя народ. Имаме план за България. Знаем как и можем

Добре дошли от Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Пловдив, Пазарджик, Враца, Габрово, Ловеч, Симеоновград. Тук има хора от всички области на България. Тук има по една частица от всяко българско кътче. Тук сме събрани млади, средно поколение и възрастни. Тук сме лекари и учители, работници и служители, инженери и земеделци, ИТ специалисти и поети, писатели и дейци на културата и образованието. Ето ни, различни по възраст и по занятие, но ни събра любовта към България. Тук сме заедно да я спасим от мафията.
Тук ни събра грижата за хората. Заедно сме, за да защитим децата си, семействата си, родителите си от грабежа. За десет години управление на Борисов, ГЕРБ и присъдружните им партии ограбиха настоящето ни. Тук сме, за да им попречим да ограбят и бъдещето ни.

Помните ли 1 май преди две години? Бяхме пак на това място и с много висок глас казахме: "В България има паралелна държава. В България задкулисието, скрито в сенките, в съдружие с официалната власт, разграждат държавността". Те ни направиха най-бедните европейци. Те ни сложиха петно на най-корумпираната държава в Европа. Те превърнаха красивото ни отечество в сметище. Такава власт има един образ. Г-н Борисов, ще останете в политическата история с една емблема - едно чекмежде, пълно с пари, и един пистолет до главата Ви, за да ги пазите. Това са парите, ограбени от народа. И тази власт се пази по един начин - с бухалка. Бухалка, която 10 години се стоварваше върху главите на всеки непокорен и на всеки, който имаше свободата и смелостта да се изправи срещу тях. Такава власт се храни от страха.

Скъпи българи, те поробиха страната ни. Те държаха народа в страх и апатия. Те се опитаха да го пречупят, да му отнемат духа. Но не можаха да оковат и пречупят нас, българските социалисти. Опитаха се да ни купят с постове и пари. Не се продадохме и не се продаваме. Опитаха се да ни пречупят с натиск, със заплахи, с компромати. Не се прeдадохме и няма да се предадем. Опитаха се да пуснат пипалата си сред нас и да ни разединят. Вие, скъпи членове и симпатизанти на БСП, сте силата и партията. И аз ви питам днес - ние, партията, разединени ли сме? Ние, членовете на БСП, разделени ли сме?

Чухте ли, платени глашатаи на едноличната власт? Чухте ли гласа на българските социалисти? Ние сме единни. Ние сме заедно. Ние сме силни и сме тук да ви кажем - Оставка!

Четири години давахме кураж на обезверените. Четири години давахме смелост на уплашените. И, скъпи социалисти, постигнахме най-голямата победа - смелостта победи страха и хиляди българи днес са по площадите на България, свободни и смели. Нека днес, от тук, ние, десетки хилядите социалисти, да поздравим всеки един от тях. Нека им кажем, че сме заедно в общата битка за отвоюване на държавата от мафията и за свободата от задкулисието. Заедно сме българи във всяко кътче на България и извън нея.

Но ние сме заедно не само да ги свалим от власт. По-важното - ние сме заедно, за да градим България отново. Ние имаме план за България. Ние можем. Ние знаем как. Ние имаме почтените и честните хора, с които да го направим. Защото, скъпи социалисти, скъпи българи, днес борбата е за морал - битката по улиците е за морала. Но битката за хляба, за работните места, за това-всяко дете да може да се образова. Да може всеки от нас да има достъп до здравеопазване. Да има справедливи доходи и достойни пенсии. Да има чиста природа и да пазим плодородната си земя. Това е нашата клетва към България. Това е нашият ангажимент към нашите сънародници. Това е нашият план за възстановяване на страната и градежа й отначало. Победа за този план!

Но днес е и битка за справедливост. Справедливост чрез солидарност. Нека да бъдем солидарни с всеки ляво мислещ и честен родолюбец, но не само. Нека подадем ръка на всеки българин, който милее за род и отечество. Нека да радираме, че всеки българин ще бъде свободен да говори и твори, и прави това, което мисли и това, което иска. Всеки, който иска условия за почтен бизнес - ще ги получи. Всеки, който иска да се развива според качествата си - ще има условия за това. Това е нашата кауза - нов път за България. Сега, когато се върнете по родните си места, подайте ръка на всеки до вас, дайте им още вяра и смелост.

Скъпи социалисти, за нас е отредено да бъдем водачи, особено в този труден момент за България и за Европа. Ние можем да бъдем водачи на своя народ.  Като го обединим и го поведем по пътя, по който можем да начертаем. Със силата, която имаме. С достойнството на българи.  Единни и заедно за децата ни, за семействата ни, за родителите ни и за България!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

9

Hihi1981

25.07 2020 в 17:17

Ако е удобно без БСП на власт,вече ги видяхме няколко пъти и след тях....потоп и Европа не ги долюбва особено много!Понеже знаят,че са за малко и става страшно....

3171

8

recycle bin

25.07 2020 в 16:37

Не забелязах някъде в цитираните изказвания на "бившите" комунисти да се споменават главния прокурор и кукловодите от ДПС. Говорят за мафия и задкулисие, но половинчато и имагинерно. Защо ли? Въпросът е риторичен. Защото от БСП не искат нищо повече от това да заменят Герб в организираната престъпна група на Доган и Пеефски, да бъдат обслужвани от техните медийни и силови бухалки, и да крадат колкото могат.
БСП нито е опозиция, нито е алтернатива на Герб.

10212

7

Човека

25.07 2020 в 16:22

И на мен ми е смешно като гледам гербаджийчетата да се дървят на по-голямата си сестра - бсп. Проблемно семейство са.

3000

6

Dangeruss

25.07 2020 в 15:45

Много ми е смешно когато нещо се случи с ГЕРБ, червените олигофрени веднага се надървят. Бойко простее, ама тея са се обикновени бавноразвиващи.
Отивам да си направя пуканки, докато текат рекламите.

12182

5

sawall

25.07 2020 в 13:59

Дори когато дарове даряват, знай че БСП крадат колкото ГЕРБ и ДПС.

6063

4

Синия гол шаман

25.07 2020 в 13:52

Голям смях, вчера народа освирка Нинова и я замеряше с тоалетна хартия, беше пребледняла като мъртвец, полицията едвам я изведе като направи плътен кордон около нея и изблъска хората назад...

2100

3

гоуемио

25.07 2020 в 13:42

Защо ли не си спомням някой да е отстранил мафията, като я е принудил да подаде оставка:)))))

3022

2

Чувек

25.07 2020 в 12:02

Гешев трябва да си тръгне. На Божков му писна в Дубай. Гешев си тръгва, Божков се връща на бял кон. Справедливоста тържествува, широките народни маси са удовлетворени. Протестиращите дали ще го посрещнат на летището? Е не с протести де, с цветя.

2100

1

гоуемио

25.07 2020 в 11:39

Тия боклуци не измряха ли бе?!?!?
 
X

Подкастът на OFFNews