САЩ подариха на Военноморските сили четири бързоходни лодки

OFFNews 03 август 2018 в 15:52 4893 1

САЩ подариха на Военноморските сили получиха четири бързоходни лодки

Военноморските сили получиха безвъзмездно четири бързоходни лодки със съдействието на Посолството на САЩ в България, съобщиха от Министерство на отбраната.

Три от тях са лодки тип RHIB (надуваеми с твърдо дъно) и една - средна патрулна лодка. В Пункт за базиране Варна днес се проведе церемония по освещаване и зачисляване на техниката в състава на военния флот и връчване на сертификати на военнослужещи от ВМС за завършен курс за експлоатация и обслужване на бързоходните моторни лодки.

Характеристиките на новите плавателни средства позволяват с тях с да се изпълняват различни задачи като патрулиране в пристанище и крайбрежно патрулиране; ескортиране на товари при влизане/излизане от пристанище; участие в операции по търсене и спасяване и др.

На церемонията днес новите лодки бяха осветени от протосингела на Варненска и Великопреславска Света Митрополия отец Димитър Стоев. Строя прие командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев. Присъстваха посланикът на САЩ в България Н. Пр. Ерик Рубин и кметът на Община Варна Иван Портних. След церемонията бяха демонстрирани възможностите на лодките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12270

1

HristoSliven

03.08 2018 в 20:00

Ха, не ни ли подариха тези 4 бр. бързоходки миналия месец, или са нови 4 бройки? Преди 2-3 седмици имаше пак таква статия, пак тук?!
 
X

Подкастът на OFFNews