СДС и Движение Гергьовден подписаха споразумение в присъствието на Бойко Борисов

OFFNews 04 май 2019 в 12:05 3485 2

"Движение Гергьовден" подписа политическо споразумение със СДС в присъствието на премиера Бойко Борисов в централата на ГЕРБ.

То бе сключено между председателя на СДС Румен Христов и председателя на „Движение Гергьовден“ Драгомир Стефанов.

"Да подкрепим единствената дясна листа е естествен избор за нас. Тъмночервени облаци са надвиснали над сраната и затова е изключително важно да спрем БСП да не влезе във властта", коментира Стефанов. "Затова подкрепяме общата листа на СДС и ГЕРБ. Ние работим с щабовете на тези две партии от близо две седмици", каза още той.

По думите на Христов двете формации са работели добре заедно през годините и имат общи възгледи относно външната политика на страната. 

Премиерът Борисов коментира, че хората в ГЕРБ и СДС осъзнават, че единството прави силата, и са длъжни да се обединят като десни формации.

"Ако десните партии не се бяха обединили за европейските избори - рискувахме много гласове да се разпилеят, да отидат в нищото, дори и при БСП. Не сме единствените десни и е напълно нормално да обединим сили с други формации с оглед на общата ни цел - ЕНП да има най-сериозно представителство в следващия ЕП".

Той допълни, че евроизборите ще бъдат тест за местните избори и ще посочат на партията как да се подготвят и да представят най-доброто от себе си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews