СДС подкрепи опозицията във Венецуела

OFFNews 25 януари 2019 в 19:26 2565 2

СДС излезе днес с позиция, в която "категорично подкрепя опозицията във Венецуела".

СДС призовава "всички български партии, считащи се за демократични, да подкрепят парламента и опозицията във Венецуела в опитите им да бъде свален от власт Николас Мадуро, избран с явно погазване на демократичния изборен процес".

"Крайно време е лявата диктатура да бъде прекратена и демокрацията във Венецуела възстановена, след десетилетия разрушителна политика на Чавес и Мадуро. Вследствие на волунтаристичното и некомпетентно управление, една от най-красивите и богати държави в Латинска Америка беше доведена до просешка тояга. Като страна с едни от най-големите залежи на петрол, сега вместо износител, е вносител на черното злато. Подобно на България, с традиционно силно земеделие, докарана до зърнена криза. И в двата случая общият знаменател е социалистическото управление. България, като държава, преминала по нелекия път от тоталитаризъм към демокрация, трябва да защитава правото на другите народи да се борят за своите свободи и да отстояват общочовешките и граждански ценности, погазени от едно авторитарно управление." - пише в позицията на СДС.

"Когато нашата страна имаше нужда от подкрепа, свободният свят ни я даде. Благодарение и на това, гражданското недоволство срещу социалистическата разруха не беше погазено, а България стъпи на пътя на демократизацията и направи своя цивилизационен избор към евроатлантизма. Затова ние защитаваме правото на всяка нация да се бори и отстоява гражданските си права и стремежа си към свобода и демокрация" - заявават още от "Раковски" 134.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови