СДС праща Любов (Панайотова) в листата на ГЕРБ

OFFNews 26 март 2019 в 07:01 5130 0

Днес изтича срокът в СДС за номиниции на кандидати за евродепутати за общата листа с ГЕРБ. 

На Национален съвет в събота сините определиха 26 март, 11 часа, като последен шанс в централата на партията да се внесат номинираните имена. Кандидатурите се утвърждават окончателно от НИС на СДС.

Най-вероятно избираемото място в общата листа с ГЕРБ ще заеме Любов Панайотова, директор на Фондация "Европейски институт", научи OFFNews. Фаворитът за мястото Владимир Кисьов е отказал категорично номинация за Брюксел на форума на СДС миналата събота в Ловеч. 

Любов Панайотова е директор на Фондация Европейски Институт. Тя зае поста през септември 2009 г., като до тогава беше програмен директор на Европейския Институт от 2001г.

От 1992г., в Министерството на търговията и индустрията, се занимава с различни страни на международните дейности и процеса на присъединяването на България към ЕС. Тя участва в преговорите за Централното европейско споразумение за свободна търговия, Европейската зона за свободна търговия и много двустранни споразумения за търговски инвестиции.

Г-жа Панайотова е заместник-министър на икономиката от 1999г. до 2001г. и член на основния екип за присъединяването на България към Европейския Съюз- ръководител на следните четири работни групи – свободно движение на стоки, индустриална политика, малки и средни предприятия, защита на потребителите.

Тя е компетентна по въпросите свързани с acquis communautaire (общото първично и вторично законодателство на ЕС), международните отношения и има широк опит в работата с различни клонове на камарата на Стопанските съюзи, масмедиите и въпросите свързани с НПО и ЕС. Панайотова е лектор по Европейска интеграция с непълно работно време в УННС.

Тя е завършила магистърска програма по Електронно инженерство, специализирала е Ефективен мениджмънт и администрация и притежава диплома по Финансов Мениджмънт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови