СОС търси законен зам.-кмет на Младост, за да го направи и.д. кмет

OFFNews 30 май 2018 в 15:48 3369 0

Столичният общински съвет търси законен зам.-кмет на Младост, за да го гласува за временен кмет на района.

Това стана ясно от думите на шефа на СОС Елен Герджиков след свикания от него правен съвет за ситуацията в "Младост". Единственият, който може да издава заповеди в Младост, е и.д. Владимир Клисуров, чието предизвестие за напускане обаче изтича на 4 юни. 

Саморъчно написаните от ареста заповеди на титуляра, временно отстранената от поста Десислава Иванчева, са невалидни. Тоест - другият зам.-кмет Румен Русев, който в момента е в болнични, не е уволнен. Това при условие, че Клисуров не е пуснал заповед за уволнението му по искане на Иванчева. 

Както е направил със заповед за назначение на досегашния пиар на Младост Петър Кърджилов, посочен от Иванчева за зам.-кмет и нов и.д. след напускането на Клисуров. Друг проблем е, че голяма част от районната администрация липсва и няма кой да изготви трудов договор на Кърджилов. 

До края на работния ден днес очаквам и.д. кметът да донесе документите, които удостоверяват кои са действащите зам.-кметове в "Младост", сред тях СОС трябва да гласува нов, обясни Герджиков. Според него е редно СОС да избере Кърджилов, каквато е волята на Иванчева и Клисуров, стига всички документи да са налице. 

В правния съвет са участвали специалисти от Министерството на правосъдието, на социалната политика, Инспекцията по труда, УНСС, НБУ, Националното сдружение на общините, председателския съвет на СОС, общинските съветници Орлин Иванов и Ботьо Ботев, Ралица Стоянова – зам. кмет на СО направление „Законност, координация и контрол“, Светозар Ерменков – секретар на СО, Владимир Клисуров - г-н Клисуров – и.д. кмет на район „Младост“, и Петър Кърджилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови