Сакскобургготски: Свалям шапка на Путин, санкциите срещу Русия са автогол за Европа

Монархията си е еднакво валидна до ден днешен, обяви Симеон Втори

OFFNews 09 юли 2017 в 19:20 32829 6

Снимка kingsimeon.bg

Аз съм имал три срещи с Владимир Путин и трябва да кажа, че винаги ме е впечатлявал много колко е запознат с всяка една тема и въобще. И е човек, който управлява страна като Русия, свалям му шапка, заяви пред bTV Симеон Сакскобургготски.

Не съм последната инстанция на ЕС и на целия свят, но гледайки на практичното винаги, донякъде може да прозвучи много особено, пък да се изнервят някои хора, но намирам, че донякъде е било автогол - каза Сакскобургготски по повод санкциите на ЕС срещу Русия.

Монархията си е еднакво валидна до ден днешен

Моята теория, която не е лична, разбира се, е, че в историята е имало всякакви режими, отпреди 4000 години. Нито единият е по-модерен, нито по-отживелица от другия. Така че монархията си е еднакво валидна до ден днешен, както една република, както и други системи, които има. Нищо не е абсолютно и още по-малко перфектно. Но понякога монархията си има преимущества, нали има така една приемственост, продължителност, неутрално, как да кажа, оглавяване на самата държава. Това, разбира се, си има плюсовете, коментира Сакскобургготски.

Чудя се как съм оцелял досега

На въпроса "Сформирахте голям екип от хора тогава след 2001 г. Някои от тях не издържаха на напрежението в политиката, на критиките. Двама ваши министри си отидоха от тежка болест. Това са Димитър Калчев и Валентин Церовски. Защо политиката понякога убива?" Сакскобургготски отговори:

"Питате ме мен и аз се чудя как съм оцелял досега, защото наистина има много, няма да кажа несправедливи, но много жестокост, която е излишна всъщност. Но може би това е като човек стои някъде нагоре, на прицел от всякъде и вятър духа много силно."

В интервю той разказа, че се е срещнал на четири очи с Иван Костов през 2001 г., непосредствено преди изборите.

Той просто каза, че му трябва още един пълен мандат, което е негово право. А оттам вече да започне човек какво би станало, защо или как … аз мисля, че съм прекалено зает за такива хипотези, заяви Сакскобургготски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

7

Hissarion

10.07 2017 в 10:29

Питали производителя на квадратни колела кои са по-добри. Той казал, че квадратните колела са си напълно валидни и до ден днешен. Просто по-малко се използват.