Съсед на Пламен Георгиев: Нямаме достъп до терасата на покрива

OFFNews
05 април 2019 в 22:00 | 9824 |2

Съсед на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев обяви пред bTV, че никой от собствениците на апартаменти в блока няма достъп до терасата на покрива. 

Мъжът, пожелал анонимност, обясни пред камерата на телевизията, че до терасата може да се стигне само през апартамента на Георгиев. 

„Никой няма достъп до покрива горе и съответно не можем да го ползваме, като обща част. Ако опитаме ще прекрачим закона, за да влезем през нечие чуждо жилище и няма как да стигнем до там”, разказва съседът.

Единственото стълбище във входа води до вратите на апартаментите и не извежда на общата тераса. Същото важи и за асансьора.

Преди дни стана ясно, че през 2017 г. Георгиев е купил апартамент за 293 хил. лева. В имуществената си декларация обаче шефът на КПКОНПИ не вписва притежанието на огромна си тераса от 186 кв. м, която заема част от покрива на блока, а само апартамент от 156 кв. м и прилежащата му тераса от 48 кв. м. По негови думи теренът е общ и не е част от жилището му.

Оказа се и че Георгиев е ипотекирал в банка огромната тераса покрив, за която самият той твърди, че не е част от жилището му. 

Пред журналисти той отказа да даде повече разяснения, като подчерта, че всичко вече било ясно. 

Върху терасата покрив има барбекю и сауна. Те са изграждани преди Георгиев да купи жилището, но не е ясно дали са построени законно. По искане на bTV Столичната община извършва проверка по въпроса.  

Живущите в кооперацията не помнят да са подписвали документи за строежи върху терасата.

Пламен Георгиев е в отпуска по предложение на премиера Бойко Борисов докато прокуратурата проверява законността на имотните му сделки. 

Препоръчани материали
rumi111

Рейтинг : 1000

06.04 2019 в 20:01 2
+ 1
- 0
Няма кой да ги разследва!Няма кой да ги накаже!Властващите са недосегаеми и законите не се отнасят за тях.Както казва техния байрактар всемогъщия и недосегаем Цветан Цветанов мене никой не може да не накаже.
tania7777

Рейтинг : -575

05.04 2019 в 22:34 1
+ 1
- 0
Много ясно, че нямат достъп, те са простосмъртни!