Състоянието на бордния техник на катастрофиралия вертолет Ми-17 е стабилно

OFFNews 12 юни 2018 в 09:46 3104 0

Състоянието на бордния техник на катастрофиралия вертолет Ми-17 е стабилно

Състоянието на бордния техник на катастрофиралия вертолет Ми-17 офицерски кандидат Алексей Каменов е стабилизирано. Това съобщиха от Министерството на отбраната.

Той е приет за лечение в Университетската болница в гр. Пловдив със счупвания, но е контактен и няма опасност за живота му.

При катастрофата на вертолет Ми-17 от състава на авиобаза Крумово са загинали капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев. Екипажът е изпълнявал тренировъчен полет по аварийно-спасителна работа с вертолет Ми-17, с борден № 417, уточняват от МО.

Причините за катастрофата се изясняват. Според прокуратурата обаче става въпрос за техническа грешка. Вертолетът е минал основен ремонт през 2017 г.

Ремонтът на катастрофиралата във вторник машина беше наложителен, тъй като през 2015 г. само един от вертолетите от този тип беше годен за служба. През февруари тази година министърът на отбраната Красимир Каракачанов е подписал решение, с което се дава зелена светлина за ремонта на още един хеликоптер. Поръчката е спечелена от "Терем", която е ремонтирала и разбилата се във вторник машина. Отделената за ремонта е повече от 4 млн. лв. без ДДС.

Точно преди година при инцидент в Черно море се разби вертолет Panther от състава на Военноморските сили, при който загина командирът на екипажа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!