Сдружението на общините иска среща с президента и по-висок данък за стари коли

OFFNews 13 ноември 2018 в 14:28 3570 5

Искаме среща с президента Румен Радев, за да му обясним защо се е стигнало до промените в данъка на автомобилите, заяви председателят на УС на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Велико Търново инж. Даниел Панов. 

Манипулира се с данъка на автомобилите, още през 2015 г. общото събрание на НСОРБ гласува Законът за местни данъци и такси да бъде изцяло нов Успяхме да променим някои неща в закона, като едно от тях беше за данъка на автомобилите. Това е една от мерките, които ЕС прилага най-вече за чистотата на въздуха, каза още Панов. 

С тази мярка не се вдига толкова драстично данъка на автомобилите - това ще стане с от 5 до 10 лв. на година, обясни Панов, цитиран от Фокус.

Той посочи, че общинските съвети трябва да определят данъка в диапазони, съгласно закона, като до 31 януари те трябва да излязат с предложения и решения как да бъде променен този данък. 

Обръщаме се към мнозинството да не се огъва под натиск и да приеме промените в закона за данъка на автомобилите, каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов(СДС). Нека да потвърдят тези промени, за да можем да провеждаме спокойно своята данъчна политика и догодина, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

3

безпартийна

13.11 2018 в 19:04

Не знам също така, как общините ще решат екологичните си проблеми (каквито имат) с 10 лв. по-висок данък за старите коли. Старите коли ще си ги има, освен ако не ги забранят. Но тогава ще настане истински ужас. Въпросът е, че 10 лв не решават проблема на човек, който сигурно иска нова кола, но няма как да си я позволи. А старата кола му върши работа. Защото автомобилът не е лукс, това е средство за работа.

11671

2

безпартийна

13.11 2018 в 18:55

СДС вече (Емил Кабаиванов) се приобщава към ГЕРБ. Такова беше и едно от решенията на конференцията на СДС. Лошото за тях е, че на ГЕРБ само СДС не му върши работа. Поставили са им задача да прилапат и ДСБ. Дано последните не се прилъжат. Но не вярвам. Те вече сърбаха попарата на СДС в РБ.

11529

1

borislavus1

13.11 2018 в 16:52

Да се обърне внимание, че този кмет е от ГЕРБ, така че не може да му се вярва.
След като проблемна е формулировката в закона защо не го направите да бъде с 5-10 лева по-ниски данъци при ноата формулировка, нали е много малко?
Защото никой не ви вярва!!!
Като гледам отпада намалението от действащия закон на 14-та година с около 30%, което не съвпада с обяснението на мошениците от ГЕРБ.