Сергей Станишев на визита в училището на директора, кандидат за кмет на Кърджали

OFFNews 14 октомври 2019 в 18:43 3471 0

Снимка novjivot.info

Председателят на Партията на европейските социалисти и евродепутат Сергей Станишев беше на едночасово посещение в кърджалийското СУ „П.Р.Славейков“, съобщи днес регионалният всекидневник "Нов живот" и уточни, че визитата му в известното като "училището за шампиони" е за втори пореден път. 

Гостът бе посрещнат на входа на школото от директора Милко Багдасаров и от отговорника за културните дейности в Ученическия парламент – най-изявената ученичка Анелия Крумова, посочва още изданието.

И още, че от името на Ученическия парламент, гостът получил в дар статуетка „Даскеер“, значка с бухалчето УПКО, няколко броя от училищния вестник и други подаръци, които му подарила Анелия Крумова.

Багдасаров обаче, освен директор на едно от най-големите в Южна България учебни заведения и областен лидер на БСП, е кандидатът на местната левица за кмет на община Кърджали. 

Претендентът за кметския пост от Демократична България Радослав Милев реагира остро във Фейсбук: "Днес станахме свидетели на поредната недопустима агитация на червения кандидат за кмет на Кърджали Милко Багдасаров. Той посрещна в Средно училище "П.Р.Славейков", на което е директор, своя съпартиец евродепутата Сергей Станишев. Подобно действие е в нарушение на поне две правила: 1. Използван е обществен ресурс /общинско училище/ за предизборни цели. 2. Непълнолетни лица /ученици/ са въвлечени в политическата предизборна кампания.
Уважаеми съграждани, съгласни ли сте вашите деца да ръкопляскат на Милко Багдасаров и Сергей Станишев, които си позволяват да нарушават законите на България?", написа Милев.

Той предупреди, че ще внесе сигнал в Общинската избирателна комисия с искане за проверка за нарушения на редица норми не само от правилата за предизборните кампании.  

В сигнала Милев посочи, че Багдасаров използва неправомерно общински ресурс /Средно училище „П.Р.Славейков“/, където провежда акции от предизборната си кампанията. Освен това училищният директор и кандидат за кмет  Багдасаров въвлича непълнолетни лица в предизборна агитация, като ги среща с евродепутата, член на БСП Сергей Станишев. Към документа е приложена и публикацията в сайта на регионалното издание.

Въпросното училище не за пръв път е домакин на политици, предимно от левицата. Преди време Багдасаров обясни пред OFFNews, че въпросните визити са по училищен проект, но не уточни какви са целите му.

Президентът Румен Радев пристигна на 31 май в Кърджали за пръв път в качеството си на държавен глава, посети същото училище, като абсолютно всички ученици бяха строени за посрещането му, и по-късно се затвори с кмета Хасан Азис в приемната му в общината. В същата сграда се помещава и областната управа, но Радев не бе очакван там – управителят Никола Чанев научил от медиите за височайшата визита, но неговото ведомство не бе попаднало в програмата на госта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови