Шефът на кабинета на президента: Няма данни за импийчмънт, обществото прие Радев за жертва

OFFNews 02 февруари 2020 в 09:47 3180 1

Снимка БНТ

Недопустимо е да се подслушва президент. Имаше атака срещу Румен Радев и институцията още с питането на главния прокурор до Конституционния съд, а след това и с оповестяването на СРС-тата. 

Това заяви началникът на кабинета на Румен Радев Калоян Методиев по БНТ. Не бих казал, че това нанесе имиджови щети на президента. Напротив, в очите на обществото той влезе в ролята на жертва, на човек, който е атакуван заради принципни позиции, а не заради нещо съществено и форсмажорно.

Няма данни за импийчмънт. Става въпрос за административно-трудов казус назад в миналото, смята Методиев.

Премиерът е най-овластеният човек в държавата и това, че се опитва да се дистанцира и да излезе от цялата ситуация, по никакъв начин не трябва да ни заблуждава, че той не е активен участник.  Управлението на СРС в сектор "Сигурност" е в прерогативите на министър председателя. Според него темата с подслушването трябва да стане централна за юристите.

Тази година започна кризисно. Така и ще продължи заради серията нерешени проблеми, няма как и да бъдат решени. Вървим уверено към парламентарните избори, след това имаме и президентски избори. Нормално е да започнат и политическите размествания, всеки да прави сметки и да се опитва да извлече полза в ситуацията за себе си, коментира още Методиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

1

AnderXale07

03.02 2020 в 19:17

Когато дойдаха на власт, гробарите провеждаха подобни акции с гръмки имена като Октоподи, Медузи и прочие. Хора бяха слагани на колене и обявявани за абсолютни престъпници. Вадеха се СРСта и се заклеймяваха медици. Десет години по - късно няма нито един осъден, но за сметка на това българският народ е изплатил обезщетения за милиони. Сега почнаха старата песен на нов глас. А знаковите лица на прехода са наизлезнали да пеят в хор оди за Гешев. Уви, вятърът на промяната не духа в техните платна. А нещо да сте чули за "Ало, Ваньо", къщата в Барселона, апартаментите на властта, за пияницата Московски, който уби собственото си дете и за назидание го направиха шеф на банка с многократно по - висока заплата или пък за Пацо терасата?