Шефовете на ЕП, ЕК и ЕНП поздравиха българските власти за разследването

OFFNews 10 октомври 2018 в 13:17 1866 0

Антонио Таяни

Председателите на Европейския парламент, Европейската комисия и Европейската народна партия са поздравили българските власти за разследването на смъртта на телевизионната водеща Виктория Маринова, предаде БТА.

"Поздравявам българските власти за бързината и точността в разследването, които доведоха до задържането на убиеца, пише председателят на ЕП Антонио Таяни в Туитър. Той отбелязва, че подбудите на извършителя не са били свързани с работата на жертвата.

Искрено приветствам първоначалните резултати от разследването на убийството на Виктория Маринова, пише в  Туитър председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер. Българските власти действаха бързо и ефективно. Имаме пълно доверие, че те ще осигурят справедливост за семейството и близките на Маринова, добавя той.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по-рано днес също приветства задържането на заподозрян за убийството. В официално изявление той посочи, че за това са помогнали бързите и активни усилия на премиера Бойко Борисов и на българските власти в тясно сътрудничество с правоприлагащите служби от другите държави в ЕС. Бързата реакция и съвместните усилия показват решимостта за постигане на справедливост при такива позорни действия, коментира Юнкер, цитиран от БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови