"Ще се отива на съд, няма как"

OFFNews 09 октомври 2017 в 07:16 13466 5

Вицепремиерът Валери Симеонов е категоричен, че ще съди четирите медии, на които постави 24-часов срок да му се извинят. Пред Сашо Диков в студиото на тв BiT Симеонов каза, че е искал да спести "ходенето по адвокати".

В събота правителствената пресслужба официализира скандала, като публикува позицията на вицепремиера, който заявява, че ще се съди БНТ, bTV, БНР и Нова тв, ако не му се извинят публично. 

„Ще се отива на съд, няма как. Не мисля, че е уместно натрапването на думата ултиматум, трябва да се приеме като жест на добра воля, да дам възможност на тези медии да се извинят и да се спести ходенето по адвокати и съдилища. Дадох 24 часа, най-вече на БНТ и БНР, защото не е редно един вицепремиер да съди държавната телевизия и радио“, каза той.

Симеонов обясни, че след като е избухнал скандалът, медиите са наложили ембарго върху неговата личност и се възмути, че нито една от националните телевизии не са потърсили за коментар нито него, нито Виктор Николаев, а думите му са извадени от контекста.

„На мен ми е вменено престъпление от тези четири медии, а те излъгаха. Журналистическата етика беше нарушена, за да се покаже един злодей, за това аз поисках извинение, не го получих и ще влезем в съдебни дела. Спрямо мен беше вменено едно измислено престъпление. Исках да обясня на Николаев, че начина по-който се процедира към Делян Добрев, може да се приложи към всеки един, дори и журналист“, допълни Симеонов,

"Нека големите телевизии, тези двете (Би Ти Ви и "Нова телевизия" - бел.ред.), да не си въобразяват, че всяка сутрин може да имат в сутрешния блок сервирана закуска пиле на грил. Някой път може да им се случи и таралеж. Така че почва войната на таралежите", каза още Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7900

5

Темужин

09.10 2017 в 17:14

При такива управляващи....опозиция не им трябва...

10571

3

Hissarion

09.10 2017 в 10:02

Тия телевизии трябва да му дадат на Далавери собствено шоу да води. По-нелепи смешки има от Слави, Комиците и шутовете на Канала взети заедно.

17439

2

мнение от IP

09.10 2017 в 09:06

Симеонов сам може да свали правителство само с простотия.

12761

1

cepcem

09.10 2017 в 08:36

Този, горкия, е толкова глупав, че не му достига акъл да се допита до полит-съветниците дори.
 
X

Подкастът на OFFNews