Щом медиите не се извиниха, в съда ще се разберем, категоричен е Симеонов

OFFNews 17 октомври 2017 в 16:11 5810 5

Щом медиите не се извиниха, в съда ще се разберем, категоричен е Симеонов

Снимка БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов е категоричен, че ще съди медиите, които той призова да му се извинят за това, че са го оклеветили. 

Пред журналисти той коментира, че не води битки, но си защитава "човешките права".

"Но си защитавам човешките права, законовите права. Щом медиите не се извиниха, ще се видим в съда, то е ясно", категоричен е той.

Симеонов взе участие в честванията на 68 бригада Специални сили в Пловдив. Той отказа да коментира коментарите на представители на ДПС, че в парламента патриотите използват езика на омразата.

"На тоя ден да говорим за ДПС ми се струва пошло". Що се отнася до конкретния въпрос, той посъветва репортерите да направят справка с ДПС какво означава език на омразата, съобщава БГНЕС. "Да наречеш някого ксенофоб и фашист също е език на омразата, а на това сме свидетели от влизането ни в 43-ото Народно събрание. Това, обаче, странно не възмущава никого", допълни той.

В понеделник Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), който обединява обществените медии в Европа, излезе с позиция срещу политическия натиск, оказван над българските журналисти, и призова политиците да се въздържат от намеса в работата на четвъртата власт.

Въпреки, че делата за клевета са от частен характер, това не попречи на Симеонов да се възползва от позицията си на вицепремиер и да отправи ултиматум на медиите. В позицията Симеонов заяви, че именно в качеството му на вицепремиер, срещу него е поведена целенасочена медийна кампания с цел да бъде оклеветен.

В резултат на позицията му журналисти излязоха на протест пред сградата на Министерския съвет. До момента премиерът Борисов не е коментирал официално случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6947

5

theprofet

19.10 2017 в 08:24

За 28 години "преход" по-голям глупак не съм виждал...

15914

3

поп Дръвчо

17.10 2017 в 19:11

Я да видим на кого ще разпределят делото

17156

2

aviatora

17.10 2017 в 17:37

СИМЕОНОВ„ ТИ СИ ЕДИН ИЗПЪРДЯН ОТВСЯКЪДЕ С ГЕЙ-ПОРНОТО, В КОЕТО ДВАМАТА С БОЛЕН СИДЕРОВ УЧАСТВАТЕ РЕДОВНО!!!

12182

1

sawall

17.10 2017 в 16:48

Валери, не смущава никого да те наричат ксенофоб и фашист, защото си си точно такъв.