Сидеров: ЕС ще види колко отговорни са българските Патриоти

OFFNews 01 септември 2017 в 10:08 6512 1

Снимка БГНЕС

Волен Сидеров

По време на българското председателство на Съвета на ЕС съм сигурен, че на цяла Европа ще стане ясно, че Патриотите в България не са безотговорни или такива, които търсят конфликти и скандали, а хора, които могат да работят за доброто на страната си и могат да оказват натиск България да взима по-суверенни решения.

Това каза председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров в декларация от името на групата на "Обединените патриоти", която той прочете от трибуната в началото на парламентарната сесия днес.

„За първи път от 30 години преход патриотични и националистически партии са в изпълнителната власт и доказват, че са отговорни политици“, заяви Сидеров. Според него първите три месеца от управлението са убедили и ГЕРБ, и обществото, че групата на Обединените патриоти (Атака, ВМРО, НФСБ) е коректен, лоялен и отговорен политически партньор. Според Сидеров през това време са се случили добри неща за България, "може би не много големи, но достатъчни, за да видят хората, че държавата може да бъде отговорна". Той благодари на ГЕРБ, че се отнасят отговорно към всички техни предложения.

„Като заслуга на парламентарната група мога да кажа законодателните мерки, които ще предложим, засягащи вероизповеданията и социалната система“, посочи Волен Сидеров и допълни, че тези мерки трябва да се прилагат внимателно и без да предизвикват конфликти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови