Сидеров: Коалицията може да продължи и без Симеонов да е вицепремиер

OFFNews 08 март 2018 в 20:10 7272 4

Снимка Сергей Антонов

Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов. Защо смятате, че светът се върти около него? Тази коалиция може да продължи и без той да е вицепремиер, заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред bTV.

Сидеров отказа да коментира дали ще поиска оставката на вицепремиера, ако той не се извини.

"Валери Симеонов беше поканен вчера на заседанието на групата на „Обединени патриоти“, не благоволи да дойде“, заяви лидерът на "Атака".

Според Волен Сидеров недопустимо е към главата на най-голямата православна църква в света да се отправят обиди:

"Само си представете за секунда, даже по-малко от секунда, подобни думи да беше казал вицепремиерът към главния равин на Израел, примерно. Дали щеше да е още вицепремиер?", попита лидерът на "Атака" и намекна, че дори може да спре да "съществува физически".

На въпрос дали не смята, че тонът на руския патриарх все пак е бил гневен и осъдителен, Сидеров отговори, че православната църква не е държавна, а православието е единно. Той добави, че църквата е един "богочовешки организъм", чиято глава е Иисус Христос, а всички ние, вярващите, сме част от тялото на тази църква.

Волен Сидеров твърди, че "под влиянието на соросоидски организации ние неглижираме ролята на Русия в българското Възраждане".

„България се появи като народ, като нация, благодарение на руската империя. Българското Възраждане ли ни освободи или руската империя? - попита той и обяви, че тези, които оспорват основната и единствена роля на Русия в освобождението ни от османско иго, са хора, „които още искат да живеем под турско робство“.

Според председателя на "Атака", в българското общество има двойни стандарти, тъй като с православието и с Русия можеш да се "гъбаркаш", а не казваме нищо за посланиците на САЩ и Франция.

Волен Сидеров коментира и сделката с продажбата на българските активи на ЧЕЗ:

"ЧЕЗ моментално трябва да се оттегли от България и да им бъде потърсено сметка, тъй като има един огромен доклад на ДКЕВР, в който има десетки техни нарушения, така че можем да ги съдим докато сме живи", каза той и настоя, че държавата трябва да участва в сделката с контролен пакет или с по-голям процент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови