Сидеров: Всеки ден крепим стабилността на коалицията с крехките си ръце

OFFNews 21 март 2019 в 13:42 2904 6

В министерски постове винаги може да има разместване и стабилността на коалицията я крепим всеки ден. Всеки ден с нашите крехки ръце каквото можем правим.

Това заяви лидерът на "Атака" и депутат от управляващото мнозинство Волен Сидеров на въпрос дали скандалът с апартаментите на ръководни кадри на ГЕРБ може да заплаши стабилността на правителството. 

"Надявам се да не се срути коалицията. Ето виждате, че БСП не са готови да управляват. Ако бяха готови, да кажем - заповядайте, поемайте властта, започвайте да управлявате. Не са готови. Значи трябва да поддържаме стабилността на коалицията дотогава, докато се появи такава коалиция", допълни Сидеров.

През последните няколко дни стана ясно, че трима ръководни кадри от групата на ГЕРБ - нейният председател Цветан Цветанов, министърът на правосъдието Цецка Цачева и бившият министър на културата Вежди Рашидов - са се сдобили с луксозни апартаменти в една и съща сграда на "Артекс Инженеринг" на преференциални цени. Сидеров обаче призова да се фокусираме върху силните страни на Цветанов - като дипломацията.

"Аз доскоро го сравнявах с Шарл дьо Гол. Знаете, физически си прилича. Напоследък обаче г-н Цветанов мога да го сравня с Кисинджър. Такава дипломация, такъв висш пилотаж. Това с партия "Воля", това със СДС, Румен Христов... това е все едно виждам г-н Кисинджър 70-те години в Китай, совалките", заяви той.

Лидерът на "Атака" отказа да коментира казуса с апартаментите по същество.

"Веднага щом остане свободен, ще го питам как да си купя и аз евтин апартамент, тъй като до момента продължавам да живея под наем, а малкият расте... на 3 години и половина стана. Трябва някакво жилище да взема", заяви той. "Не се вглеждайте в битовизми сега, апартаменти... 200-300-500 квадрата, голяма работа. Важното е, че в дипломацията върши голяма работа", допълни още Сидеров.

Сидеров още коментира, че въпреки скандала, според него ГЕРБ няма да загуби евровота, тъй като в БСП е настанало разделение. Той обаче допълни, че не е ясно какво се случва с Патриотите и чака лидера на НФСБ и негов коалиционен партньор Валери Симеонов за преговори. По повод слуховете, че едно от условията на НФСБ за общо явяване на изборите е съпредседателство на парламентарната група, Сидеров отговори, че за него това не представлява проблем. 

"Да ръководиш парламентарна група от три партии е доста сложна работа и ако те настояват за съпредседателство и ВМРО са съгласни, аз нямам нищо против", завърши той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

6

Georgi Gracata

21.03 2019 в 17:13

Добра сатира г-н Сидеров но в нея се вижда лицето само на другия,препоръчвам ви да ползвате хумор,защото той е подправка в живота,а вашите коалиция отдавна пресоли ястията.

12392

5

мгергов

21.03 2019 в 16:25

Пускам сълза за този..

10571

2

Hissarion

21.03 2019 в 14:02

Преди им трябваше един пръст. Сега трябват две ръце - значи е по-трудно.

11719

1

Краси

21.03 2019 в 13:57

Дипломация - с пачки и заплахи.
Как може тоя цървул, дето има речников фонд от 300 думи да бъде назоваван в комбинация с понятие като дипломация и да бъде сравняван с личности като Кисинджър и Де Гол?
Волене, май пак не си пиеш хапчетата!