Сидеров и русофилите не щат геополитически игри, Румен Петков с мило писмо до руския премиер

OFFNews 14 септември 2019 в 18:05 7501 1

Русофили, събор на

Снимка пресцентър Атака

Лидерът на партия Атака Волен Сидеров посети 16-ия събор на русофилите край язовир „Копринка”, а водачът на АБВ Румен Петков отиде в Силистра за празника на града, но не пропусна да поздрави руския премиер Дмитрий Медведев за рождения му ден.

От пресцентъра на Атака съобщиха как Сидеров е бил посрещнат радушно от участниците в ежегодното мероприятие край знаковия язовир. Стотици присъстващи пожелаха да се снимат с партийния председател, да му стиснат ръката и да му пожелаят успех на предстоящите местни избори през октомври, акцентират от пресцентъра.

„Посрещат ме сърдечно, както всяка година. Хората искат да имаме нормални отношения с Русия и да не участваме в геополитическите игри на санкции и враждебност. Тези игри са чужд интерес, а не български”, е казал Сидеров на събора. Той е коментирал и шпионския скандал, в който бе въвлечен председателят на НД „Русофили” Николай Малинов и негови колеги.

„Всичко това е действие на чужда държава, за да пречи на отношенията ни с Москва в момент, когато премиерът Борисов полага усилия да възстанови стратегически проекти като АЕЦ „Белене” и продължението на газовия поток през България. Точно сега се явява този скандал, който ще се отрази лошо на намеренията на правителството да осъществи тези проекти. Пак се търси резултат, който не е в български интерес”, е посочил лидерът на Атака.

За предстоящия местен вот Сидеров е изразил увереност в по-добрите резултати, които партията му ще постигне на изборите. „В лицето на партия Атака хората, с които се срещам, виждат разумна българска патриотична партия, която е загрижена за националния интерес и се опитва да го отстоява по всякакъв начин”, е заключил Сидеров.

От пресцентъра на партия АБВ пък научихме, че лидерът й Румен Петков е поздравил министър-председателя на Руската федерация и председател на партия "Единна Русия" Дмитрий Медведев по повод 54-ия му рожден ден. Ето какво е съдържанието на писмото до Медведев от българския политик:

"Уважаеми г-н Анатолиевич, днес съм щастлив да бъда сред многобройните ти приятели, които от все сърце те поздравяват по случай 54-та ти годишнина! Няма по-безценен дар от здравето – затова го пожелавам в изобилие за теб, твоите любими и близки хора и другари! Няма по-съкровена мечта от успеха – затова изразявам своята увереност, че той ще съпътства мъдростта в делата ти!“, пише Петков.

И продължава с препратка към мисъл на Айнщайн: „Умните хора знаят как да решат проблемите, а мъдрите – как да ги избегнат“. За мен е чест и удоволствие да бъда съмишленик и страна в едно плодотворно, дългогодишно и перспективно сътрудничество между нашите две организации. Приеми моя приятелски поздрав и благопожелания към теб и твоето семейство!", пише в писмото си Румен Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови