Сидеров инспектира Арена Маломир, за която помогна с пари

OFFNews 31 август 2019 в 17:56 3368 0

Волен Сидеров

Снимка yambolnews.net

Лидерът на партия Атака Волен Сидеров посети село Маломир, където разгледа финалните дейности по изграждането на спортната площадка, за която партията и лично той съдействаха финансово и логистично, съобщиха от пресцентъра.

Според Сидеров там ще могат да се провеждат различни спортни събития, а началото ще бъде дадено с ежегодния турнир по народни борби. „Това, което виждате зад мен, не е „Арена Армеец”, а „Арена Маломир”. Това е теренът, на който ще се провеждат традиционните борби, където идват борци от всички краища на страната и чужбина”, каза Сидеров. Той допълни, че подпомага това, защото е стар народен празник.

Политикът припомни, че вече е факт Музеят на борбата, а Маломир е родното място на много наши легендарни борци, печелили знатни медали. „Помогнах да се направи по-добър терен, където да се борят и тази традиция да има по-добри условия”, заяви той.

Сидеров анонсира и намеренията си за близкото бъдеще, като обеща в близост да бъде изградена истинска спортна площадка, но на този етап имало административни пречки. „Надявам се след местните избори да се преборим с тях и да има възможност Маломир да разполага със спортно съоръжение, където да се провеждат състезания и по борба, и ММА, и други, които да привличат повече хора”, изрази надежда партийният лидер.

„Смятам, че хората оцениха амбицията ми и амбицията на Атака. Когато се разхождах в Ямбол, ме срещнаха две жени от Маломир, които ми благодариха за това, което правя за селото. Няма по-голямо признание за политика”, заяви в заключение Сидеров.

Тазгодишният турнир по борба ще се състои на 22 септември, когато ще бъде и официалното откриване на спортната площадка. Състезанието ще бъде под егидата на Атака и лично на Сидеров, обяви кметът на Маломир Йордан Тодоров.

От пресцентъра припомнят, че само за година лидерът на Атака е помогнал за създаването на Музей на борбата, младежки клуб и спортна площадка в селото.

Традициите, свързани с народните борби в Маломир, датират отпреди две столетия. В по-нови времена в селото са израснали и започнали успешна кариера десетки спортисти, завоювали шампионски титли за страната и медали на световни и европейски първенства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови