Сидеров иска реформа в МВР, готов е да предложи нов министър и главен секретар

OFFNews 11 октомври 2018 в 14:52 3207 1

На коалиционен съвет в понеделник Волен Сидеров ще постави темата за реформите и реорганизацията в МВР. Това каза той след среща на депутати от "Атака" с премиера Бойко Борисов.

Той побърза да уточни, че темата по-скоро не била оставката на вътрешния министър. "Не знам дали въобще е станало дума за него, колкото отношението в коалицията и как тя ще продължи", каза Сидеров. Попитан дали има нещо има нещо извънредно, той отговори, че не е новина, че се появяват проблеми. "Те се решават чрез диалог и разговор. В случая моите колеги са потърсили срещи с Борисов за няколко въпроса, които са свързани и със законодателство и с отношения между
патриоти и ГЕРБ, както и отношенията в патриотичната коалиция", каза той.

Той коментира и отношенията си с Валери Симеонов, като подчерта, че никога не е крил критиките си към вицепремиера. "Нашите отношения с него са абсолютно открити. Не знам те дали се харесват или не, но са открити. За мен е по-важното това, отколкото всичко да е скрито покрито, а всъщност да има проблеми", добави Сидеров.

Попитан дали продължава да иска оставката на вътрешния министър Младен Маринов, той отговори, че този въпрос си стои. "Тук за мен темата е реорганизацията на МВР, реформите, които трябва там да се направят. В тази връзка и моите колеги са търсили среща с Борисов. Аз също ще поставя това нещо на коалиционен съвет, който най-вероятно ще бъде следващия понеделник, защото това е тема за всички. Тук не става дума за избора на един или друг човек, а за работата на МВР“, каза още той. 

Сидеров подчерта, че партията му има кандидат и за главен секретар на МВР, и за министър. "За да се случи това, трябва да има съгласието на партия ГЕРБ преди всичко и на коалиционните партньори. Ако те смятат, че „Атака“ не трябва да води МВР, питайте ги, нека да го кажат. Каракачанов, Симеонов, господин Борисов и Цветанов да кажат приемат ли идеята „Атака“ да оглави това министерство", каза добави председателят на парламентарната група на "Обединените патриоти".

Той обаче не отговори дали кандидатурата на "Атака" за един от двата поста би могла да е бившия национален координатор на партията Светлозар Лазаров, който е бил главен секретар на МВР. "Той е пълнолетен и има контакти с медиите и могат да му задават въпроси. Благодаря за изключителния интерес. Никога досега медиите не са се интересували от националния координатор на партия „Атака“. Това е голямо ласкателство. Няма интрига, г-н Лазаров е човек с много сериозни качества“, каза още Сидеров. По думите му функцията на Лазаров като национален координатор не е основното му амплоа в живота.

Лидерът на "Атака" се срещна с шефа на НСО ген.-майор Данчо Дяков, а темата била инцидентът на пътя със съпругата му Деница. По думите на Сидеров Дяков се е интересувал дали има ли нужда да осигурява охрана за него и семейството му. "Обсъдихме случая. Аз казах, че за момента няма", обясни той, но подчерта, че двамата се разбрали да поддържат връзка и началникът на НСО да му даде допълнителна информация, за да преценят дали има нужда от постоянна охрана.

Сидеров уточни, че до момента му е отговорено, че човекът, нападнал жена му не е опасен. „Бил участвал като статист и подобни неща. Продължавам да смятам, че той не трябваше да бъде освобождаван така бързо. Към него нямаше повдигнато
обвинение. Той е без всякаква мярка за неотклонение. Не се знае къде е“, допълни той. 

По думите му има ситуации, в които без да се чувстваш застрашен, има заплаха за семейството ти. „Аз съм имал предложение за охрана и друг пъти, може би преди две години и половина. Тогавашният шеф на НСО и шефът на ДАНС дойдоха при мен с извадки от интернет, където бяха посочени политически лидери от различни страни, включително и аз и имаше заплахи за тях от ислямисти. Тогава отказах охрана, защото на подобен тип ислямисти едва ли ще им попречи придружаване на НСО до 18.00 часа", каза Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews