Сидеров намекна за предсрочни избори заради Истанбулската конвенция

ЕС е като Съветския съюз, но сега поне можем да дискутираме, смята лидерът на "Атака"

OFFNews 11 февруари 2018 в 12:51 9515 6

ЕС е като Съветския съюз, но сега поне можем да дискутираме, смята Сидеров

След европредседателството е възможно да има сътресения в управляващата коалиция и предстоящи предсрочни избори, ако бъде приета Истанбулската конвенция. Това прогнозира пред БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров

По думите му в управляващата коалиция мнението на патриотите относно Истанбулската конвенвенция е било много важно. Той заяви, че е доволен от решението на ГЕРБ да отложат гласуването на конвенцията. Според него в Европарламента и в Европа има течения, които оказват натиск да бъдат приети еднополови бракове.

Сидеров каза, че е "говорил много и писал много по тези теми от години":

И в Европарламента, и в т.нар. Европа като цяло има такива течения, които натискат, тласкат да бъдат приети еднополови бракове. Включително, ей сега Зелените са много модни, тяхната група - тук наскоро тия дни беше една тяхна представителка и стана скандал, каза Сидеров и припомни, че такива "битки" е водил от 2005 година.

Според него обаче, ако документът бъде приет, е възможно да има сътресения в управляващата коалиция и дори предсрочни избори. Той посочи, че ГЕРБ трябва "да си помислят много добре дали да я внасят". 

Това не е първият път, при който той поставя условия на правителството. Заради случая с язовирната стена на "Бели Искър", той загатна, че не е решил как ще гласува партията му на вота на недоверие срещу кабинета. Казусът след това беше бързо разрешен след разговор с Борисов.

Сидеров опроверга информацията да е имало тайна среща между шефа на парламентарната група на ГЕРБ и Валери Симеонов, на която да са правени договорки да се изтеглят депутати на НФСБ, за да да се ратифицира конвенцията с гласовете на ДПС и ГЕРБ.

Не мога да допусна, че тайни договорки ще накарат Симеонов да изтегли своите хора. Ако това се случи, първо аз не мога да бъде председател на такава група, второ - ще предложа за изключване тези, които са се обявили вече срещу решение на групата да отхвърлим конвенцията. Това ще е скандал и катаклизъм, който не бих искал да става. Нямаме нужда от конвенции, които да фокусират върху определен вид насилие насилие. Насилието е насилие над жени, деца, мъже... няма значение. Домашното насилие също се обхваща от българския Наказателен кодекс.

Сидеров смята, че ГЕРБ са склонни да мине тази конвенция, тъй като има натиск отвън. 

"Аз няколко пъти сравнявам Европейския съюз със Съветския съюз, само че разликата е, че преди не можеше да се дискутира при директивите от Москва. Сега поне се дискутира и можем да имаме обществено мнение "за" и "против", обясни лидерът на "Атака".

Той обясни, че връщането към ценностите било наричано национализъм, когато той влязъл в политиката, но сега Сидеров предпочита да нарича това течение консерватизъм.

Според лидера на "Атака" "Вашингтон отслабва Европа", тъй като спира важни енергийни проекти. "Проектите на Русия и Путин прави Европа по-силна", смята Сидеров. По думите му европейците "го отнасят" в тази битка между Кремъл и Вашингтон. 

Той смята, че премиерът, президентът и председателят на Народното събрание не би трябвало да са против посещение на руския президент Путин у нас.

"Русия е създадена от Българи и ние трябва да я пазим като наше дъщерно образувание", заключи лидерът на "Атака".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

6

SC

11.02 2018 в 14:04

Добре, 2005-та е по-възможно. Само че по онова време „битките“ на Сидеров бяха основно срещу сегашното му другарче Далавери Симеонов. Чудно е как парите обединяват хората.
От друга страна, истеричните им крясъци на зелените сектанти, че без конвенцията ще настане ежедневен масов побой над жени могат да будят само съжаление.

16193

2

SC

11.02 2018 в 13:25

„...каза Сидеров и припомни, че такива "битки" е водил от 2205 година.“

МОЛЯ?!!!