Симеонов: Писна ми да играем ролята на храст в моноспектакъла на Каракачанов

OFFNews 24 март 2019 в 16:50 2796 0

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Писна ми в моноспектакъла на Красимир Каракачанов да играем ролята на храст - помни ли кой отвори вратата на ВМРО за връщане в политиката.

Това заяви пред "Фокус" лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов. 

 „След като вече сме изказали своята позиция, че ние с „Атака“ няма да се явим на евроизборите и два пъти официално сме отправяли покана към ВМРО за разговори по повод съвместно явяване на изборите и не сме получили отговор, просто това такова двуличие и лицемерие, че не ми се ще да го коментирам, да не кажа някоя по-силна дума. Абсолютно двуличие. За какво общо явяване ще ми говорят, след като сме заявили, че ние с „Атака“ няма да се явим. Да не говорим за поведението на ВМРО. Издигнаха си водач на листата, формираха си предизборен щаб, взеха решение за самостоятелно явяване на избори, наслагаха си билбордовете, налепиха си плакатите и след като видяха, че сметките не излизат без НФСБ, защото то е ясно, че няма да излязат без НФСБ, но май само на тях не им беше, айде сега аман-заман „елате помагайте“. Извинявайте обаче, писна ми в моноспектакъла на Красимир Каракачанов да играем ролята на храст. Няма да стане тази работа“, коментира Симеонов.

Според него ако имат желание за съвместно явяване, трябва да дойдат на преговори без предварителни условия.

„Не участваме в преговори с предварителни условия. Никога не можем да си позволим някой да ни изнудва. Като ми прави изявления Каракачанов, искам да го попитам помни ли кой му отвори вратата за връщане в политиката на ВМРО на изборите през 2014 г.? Помни ли кой му отвори вратата на изборите за президентска двойка, посочи той.

Симеонов подчерта, че ВМРО са заявили самостоятелно явяване на изборите, но ако променят решението си, могат да го обсъдят с НФСБ, които все още не са взели категорично решение. 

"Ние евентуално до няколко дни, ако решат да дойдат на преговори, вече няколко пъти сме ги канили, да заповядат. Ако не дойдат, по-скоро ние се явяваме самостоятелно, а на „Атака“ и ВМРО им пожелаваме успех в съвместната борба за  Европарламента“, каза още Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови