Симеонов час преди да се извини: Ако го бях направил, нямаше да е искрено

OFFNews 24 октомври 2018 в 10:15 6971 0

Симеонов час преди да се извини: Ако го бях направил, нямаше да е искрено

Само час преди да поднесе извиненията си на обидените от думите му майки на деца с увреждания, вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че ако се извини, това нямало да бъде искрено.

"С други думи, предпочитам да бъда докрай откровен, последователен и честен спрямо обществото, какъвто съм бил, да казвам нелицеприятните истини, които другите не смеят да назоват, но да не бъда лицемерен, двуличен. Така че пак ви казвам, ако се бях извинил, нямаше да бъде искрено", каза Симеонов в сутрешния блок на БНТ.

Извинението на Симеонов беше направено след среща на коалиционния съвет при министър-председателя в сряда сутринта. На срещата присъства и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който вчера отказа да се срещне с партньорите си от т. нар. малка коалиция, за да обсъдят поведението на вицепремиера. От партията на Сидеров вече поискаха оставката на Симеонов. 

Пред националната телевизия Симеонов обясни отново, че думите му били извадени от контекст. „Няма да се извиня, защото не искат това от мен, искат ми оставката“, категоричен бе Симеонов.

След среща с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов той отново направи изказване, което със сигурност не успокои напрежението пред Министерския съвет и граничи с бруталност на първото:

Валери Симеонов не е изрод. Валери Симеонов има инвалид в дома си. Той има очи на главата си и видимо се вижда, че част от децата имат физически недъзи. Те са с деформирани крайници. Нима някой от вас допуска, че съм такъв изрод, ненормалник, човекомразец, че ще кажа, че тези деца се преструват. Съвсем не е това смисълът. Още веднъж ви моля прочетете внимателно какво съм казал. Аз казвам от аспекта, че майките ги представят за болни деца, а ги държат и на дъжд, и на студ по време на протестите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови