Симеонов не вижда причини да подава оставка

OFFNews 22 октомври 2018 в 11:46 4264 14

Симеонов не вижда причини да подава оставка по лични съображения

Не виждам причини да подам оставка по лични съображения. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов по повод исканията да се оттегли на протестиращите майки на деца с увреждания, цитиран от bTV. „Човек не подава оставка за това, че казва истината. Боли, не боли, това е истината, стоя зад своите думи катeгорично”, подчерта той.

Симеонов допълни, че когато политическият съвет на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти поискат оставката му, той ще я подаде.

„Всеки може да иска оставки, особено политически партии и политически лидери. Оставката обаче представлява самостоятелно решение за освобождаване на определен пост. Причините могат да бъдат две – лични, морални, ако човек е допуснал грешка и по този начин смята, че ще я изкупи, а втората е искане за оставка в резултат на политическо решение. Такова политическо решение може да вземе политическия съвет на коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти. Същите те са ме задължили да бъда вицепремиер. Аз съм на тази длъжност не по свое желание, такова беше решението на коалиционния съвет”, коментира Симеонов.

„Става въпрос за мнението основно на трима души – Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Когато те поискат оставката ми, аз ще я подам по политически причини”, подчерта той.

„Протестите на БСП не ме притесняват. Нормално е политическа опозиционна сила да иска оставка. Да си ги събират, да ги карат с рейсове от различните градове”, подчерта той.

За днес е предвиден протест пред сградата на Министерския съвет, с който майки на деца с увреждания искат оставката на Симеонов. Поводът е неговото изказване за това, че някои от майките са "кресливи", а децата им - "уж болни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

16

Стефан

22.10 2018 в 15:10

Значи, въпросното лице има много по-фундаментални проблеми, заради които не може да бъде политик, нито началник. Като за начало - не е оратор, и не може да защити даже собствената си, при това правилна теза. С което за него всичко свършва.
Но тук има един нюанс. Въпросът за оставката му изобщо не може да се обсъжда сериозно, в ситуацията създадена от противниците му тия дни. Това би било безумие по логиката на съвсем други, и неимоверно по-важни процеси.

10571

15

Hissarion

22.10 2018 в 14:48

Въпросното лице е отявлен корпоративен лобист и досега трябваше да бъде изгонен няколко пъти. Че е и простак също отдавна се знае. Ползата от него беше, че повдигна въпроса за шумовото замърсяване и то в много географски ограничен и користен мащаб. Иначе е напълно безполезен и дори вреден на длъжността, която са го задължили да заема.

23293

14

Стефан

22.10 2018 в 14:16

Не. Че някой отработва технология за дестабилизацията на управлението на държавата, все едно по какъв повод. В това число - по малозначими.
Да, драскането на истерични коментари без да се разбира проблемът, е една от методиките. При априорното определяне на едната страна за безусловно права, а другата - за неограничено злодейска. Сапунените сериали - в живият живот!
Фамилиарниченето с министрите и премиерите, е друга част от същото. Ти си пасъл овците с тия хора, та говориш така за тях? Добре, но го прави в лични разговори. И им повлияй пак лично, щом сте толкова близки.
Моето отношение към споменатите от тебе лица е известно, и лошо. Което обаче, не ми дава право да паля плевника.

17439

13

мнение от IP

22.10 2018 в 14:04

Да...явно идеята е ние тук да си пишем и спорим, вместо да ги изринем всичките. ГЕРБ плаши хората с БСП, БСП ги плаши с ГЕРБ, всякаква паплач се намества между и заедно или против тях в зависимост от ситуацията. Погледнато извън всякакви политически нюанси Орешарски и Симеонов се състезават по липса на свян и човечност, по липса на представата какво значи отговорност да си в управлението на държавата и защо и кога трябва да си идеш. Такива са удобни на "големите хитряги" в политиката... до време....А ние явно отдавна сме загубили имунната си защита срещу цялата тази мръсотия и спорим кой кого използва за политическите си цели.

8000

10

narisuvan

22.10 2018 в 13:35

Стефан, честно, не мога да те разбера.
Каква е тезата ти, всъщност? Че кресливите майки са поредните платени протестъри зад които стои Сорос или някой друг имагинерен обект, агент Сава, да речем? Или Буда сам си прави сечено и това с Валерката също е режисирано? Или Баце си е най-добър, поне за последните 10 години, за които не можем да се отървем от него?
Кого защитаваш, изкажи някакво по-конкретно мнение!

Моя извод е, че "обществото" ни е толкова изгнило(съдейки и по коментари като твоя), че е невъзможно да се вдигне и да промени блатото в което живее. За това най-низвергнатитие хора в обществото, тези, които дори не забелязваме по улицата, те са тръгнали "на нож"...

Или това е новата революция - да драскаме коментари у фейса и някоя друга онлайн медия?

23293

9

Стефан

22.10 2018 в 13:05

Както и анархизмът, прочее. Който може да иска каквото иска, но е довел единствено до милиони трупове.
А това че някой се крие зад оревани мамчета, пък пробутва разрушителни политически идеи, пък друг го подкрепя от елементарно невежество, е трети въпрос.
В такъв смисъл историята с Орешарски беше съвсем друга. За нея си призна Борисов. Тогава само методите бяха същите.

14469

8

случайно прочетох

22.10 2018 в 12:54

Аз пък не виждам причина да не подаде оставка!
Простащината и цинизмът не са довели до нищо положително!

23293

7

Стефан

22.10 2018 в 12:45

А сега остава да се сетите кога и защо Симеонов каза това. И че тия натрескаха палатки на жълтите павета вечерта СЛЕД като се разбраха.
Пак нещо професионални протестъри, като историята с Орешарски.