Симеонов няма да напуска коалицията и постави нови условия

OFFNews 03 септември 2018 в 12:16 6293 4

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че партията му остава в управлението на държавата. С декларация на НФСБ партията постави определени условия, с които гарантира оставането си във властта иначе заплаши с ново свикване на партията за напускане на коалицията. 

Сред исканията на НФСБ са "по-решително" изпълнение на управленската програма на правителство и промени в "модела на управление" на Парламентарната група на Обединени патриоти, която в момента се ръководи от лидера на "Атака" Волен Сидеров. От партията на Симеонов поискаха колективен модел на управление на групата, тъй като работата ѝ в последните месеци "не върви добре".

Симеонов обаче смята, че диалог в "малката коалиция" няма да има и се оформя "нова голяма коалиция". "Не искам през медиите да решаваме проблемите си, особено в "малката коалиция", каза той.

Симеонов каза, че партията му не подкрепя оставката на тримата министри заради катастрофата край Своге и каза, че не е сигурен дали парламентът ще гласува тези оставки.

"От всички назначения които имаме, това са само 6 зам.-министри и само един е член на НФСБ и той не е партийна фигура, а идва от бизнеса", коментира Симеонов.

Той потвърди, че продължава да настоява за оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова, тъй като тя "не е полезна за бранша". "Не може един цял сектор да се управлява в посока на определени интереси", каза Симеонов и заяви, че "не му е детска мечта" да оглави министерството.

Той заяви, че 6 месеца, докато било европредседателството, не е настоявал за оставката на Ангелкова заради стабилността на управлението. 

Симеонов си даде висока оценка в областта на демографската политика. За такъв свой успех той посочи отварянето на пазарите за чужди граждани.  Това дало възможност на българите от трети държави да имат достъп до пазара на труда в България, което не било възможно 30 години. "Тази година, допреди две седмици, имаме 7600 човека, които са влезли на пазара на труда в България", отчете още Симеонов. Всички българи от трети страни с български произход получават синя карта, като това са действия за "насищане на трудовия пазар" и привличане на българи от диаспората зад граница. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

4

Новак

04.09 2018 в 06:42

Този много добре знае, че втори шанс няма да има. И ще се бори със зъби и нокти. Е, може да има някоя и друга колатерална жертва като Арабаджиев и Очите, но такава е играта.

29217

3

Лопе де Вега

03.09 2018 в 17:57

Къ щяло да напуска, бе? Това е държавната копаня, не е за изпускане. Само ни плашеше, че ще останем без патриоти, само с матриоти във властта.