Симеонов плаши Ангелкова с оставка и прогнозира явяване на избори без ВМРО

OFFNews 19 февруари 2018 в 11:25 8161 4

Симеонов плаши Ангелкова с оставка и прогнозира явяване на избори без ВМРО

Въпреки декларираните от премиера Бойко Борисов стабилност и диалог в коалицията, вицепремиерът Валери Симеонов за пореден път постави тези твърдения под съмнение.

В неделя пред журналисти той заяви, че на предстоящият съвет на "Обединени патриоти", който ще се проведе идната седмица, неговата партия - Национален фронт за спасение на България (НФСБ), може да постави на дневен ред за обсъждане оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Симеонов посочи, че има сериозни разминавания по отношение на цялостната концепция за българските курорти.

"Може би ще трябва по-внимателно обаче да обсъдим този въпрос с оставката, каза той, тъй като едни разминавания не винаги предопределят оставка. Не е задължително това да се случи", уточни вицепремиерът.

Той допълни, че ще се консултират с коалиционните си партньори от ГЕРБ, защото "Обединени патриоти" са подготвили редица законопроекти. Валери Симеонов посочи, че ще се опитат да постигнат единомислие, но ако няма такова единомислие, една от политическите форми за търсене на решение е оставката:

Имаме сериозни разминавания по отношение на цялостната концепция за българските курорти. Аз ще се консултирам и с нашите коалиционни партньори от ГЕРБ. Подготвили сме редица законопроекти, промени в Закона за Черноморското крайбрежие, свързани с преместваемите обекти, в Закона за устройство на територията. Също така имаме определени разминавания по отношение на концесиите. Това се все въпроси, които трябва да бъдат уредени. Ако не го постигнем, тогава една от политическите форми на търсене на решение е и оставката.

Търканията между Симеонов и Ангелкова датират от няколко месеца, въпреки че министърката на туризма винаги е отричала да има подобно напрежение. 

В понеделник Симеонов прогнозира също, че е вероятно на следващите избори НФСБ да се яви самостоятелно. 

"Никой не може да гарантира, че на следващите избори ще се явим в коалиция - при това напрежение по-скоро няма да се явим", каза той в предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ по ТВ „Европа“, цитиран от "Фокус".

По думите му като във всяка коалиция "не винаги нещата вървят гладко".

В случая има натрупани, наслоени напрежения от месеци. Те са натрупани не толкова в идеен план, защото ние с "Атака" и ВМРО сме идейно почти еднакви партии, с очертано патриотичен профил и поставяне на първо място интересите на държавата. В реалната политика, както в случая в Народното събрание, има едни натрупани напрежения, които, не знам защо, колегата Каракачанов не желае да бъдат решени. В ситуацията в момента е изцяло в полза на ВМРО, от гледна точка на тяхното хиперактивно и истерично присъствие в медиите от сутрин до вечер“, каза той.

По думите му постижения на „Обединени патриоти“ се представят като постижения на ВМРО. Той отбеляза, че ВМРО е най-малката партия в коалицията, но с най-сериозни претенции по отношение на представяне на избори. Според него присъствието на депутати от ВМРО в медиите е ход за гарантиране на по-добро представяне при евентуално самостоятелно явяване на избори.

Преди дни Симеонов отново нападна ВМРО по повод Истанбулската конвенция. "Колегите малко залитат по малко повече медийни изяви. Специално за ВМРО, такава им е политиката", обяви Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

4

sawall

19.02 2018 в 15:54

Симеонов явно смята, че изземането на ресорите на министри си е негово право. Няма сега няква си там да му пречи да ходи по дискотеките по нощите и да ги затваря наляво надясно

13709

2

Маргарит

19.02 2018 в 14:06

Те отдавна са разпределени, ама май някои са ги взели предварително и сега не знаят как да свършат работата...