Симеонов притеснен Елена Йончева да не влезе в затвора

OFFNews 31 януари 2019 в 13:26 3431 3

Не злоупотребявайте с Йончева, накрая ще я пратите в затвора, заяви Валери Симеонов от трибуната на Народното събрание в декларация от името на "Обединени патриоти" в отговор на декларация на Корнелия Нинова от името на ПГ на "БСП за България". Той допълни, че всички "средноинтелигентни хора" смятат, че БСП са хванали един човек, който "неособено разбира какво прави", отново визирайки говорителя на БСП. 

Преди това в декларацията си Нинова обвини управляващите в корупционен модел на управление и определи обвиненията на говорителя на БСП Елена Йончева и аферата "Ало Банов съм" като пореден пример за това. Вчера Йончева обвини културния министър Боил Банов, че е спомогнал да бъде опростена неустойка на стойност над 700 хил. лв. на фирмата, отговорна за реставрацията на Ларгото.

Симеонов обаче определи изявлението на Нинова като изпълнено с клевети и патетични лозунги. Той опроверга лидера на левицата, като заяви, че не може да се говори за скандал в случая. "По въпросното забавяне на строителното изпълнение е сезиран съдът, който се очаква да се произнесе на втора инстанция. Какъв е скандалът? Извадили един запис", заяви Симеонов, наричайки аферата "поредната манипулация".

"Въпросната журналистка, която е спорно колко е журналистка, по никакъв начин не може да бъде приемана като човек, който изнася достоверни факти", обърна се към Йончева Симеонов. Той допълни, че всички "средноинтелигентни хора" смятат, че БСП са хванали един човек, който "неособено разбира какво прави", отново визирайки говорителя на БСП. "Не злоупотребявайте с нея, накрая ще я пратите в затвора", заяви той.

Симеонов допълни, че според него "прокуратурата пресоли манджата", по същия начин, по който се самосезира за случая с продажба на български паспорти, а вече 3 месеца нищо не се случвало. Симеонов още заяви, че е редно аферата да бъде приключена преди "да се докараме до такова състояние, че да връщаме тези 53 млн. евро".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

3

senester

31.01 2019 в 15:12

Далавери Милионов е сигурен в безпомощността на съдебната система,защото той самия е на свобода при толкова далавери

12284

2

Kristiano789

31.01 2019 в 14:45

То Цветан Василев не е в затвора, въпреки всичките гадости дето направи, та Елена...И тва е поредния много шум за нищо като всичко в тази държава!

10372

1

elbarbudo

31.01 2019 в 14:07

Тоя нали щеше да скача от моста с релса на врата?