Симеонов се заяде с Босия, прати го в рекордите на Гинес

Депутатите на НФСБ ще гласуват против оставките на тримата министри, но ще подкрепят заместниците им

OFFNews 10 септември 2018 в 20:04 8763 1

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви Николай Колев - Босия за "уникален феномен" и го прати в Книгата на рекордите на Гинес. 

Това стана по време на днешното участие на Симеонов в предаването "Още от деня" по БНТ. Там той за пореден път обяви, че тримата министри, които си подадоха оставките

По време на участието си вицепремиерът обяви, че не е имало никакви обвинения за корупция срещу министъра на транспорта в оставка Ивайло Московски. "Той беше министър вече в три правителства на ГЕРБ. Имаше ли един упрек за корупция, за злоупотреба, за някакво несправяне с професионалните му задължения? Отговорът е не."

Последва въпрос от водещата Поли Златарева дали помни, че Николай Колев - Босия гладува над два месеца гладува заради корупция при издаването на шофьорски книжки, вицепремиерът отговори: "Оставете го това. Мислех, че разговорът е сериозен". Златарева репликира, че наистина е сериозен. Симеонов обаче не спря до тук. "Дайте да не говорим за феномените, за рекордите на "Гинес". Николай Колев... този човек показа желязно здраве и издържа 80 дена на глад при положение, че максимално допустимия срок е 40-42 дена. Той просто е уникален феномен и затова той трябва да бъде записан в Книгата на Гинес. Оттам нататък приключи разговора за Николай Колев - Босия".

Днес Симеонов за пореден път обяви, че депутатите от неговата партия ще гласуват против оставките на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. От НФСБ обаче щели да подкрепят при гласуването избраните за техни заместници. 

"Не смятам, че бламираме премиера Борисов с гласуването на НФСБ „против“ оставките ", каза той. Според него тримата министри в оставка са "хора, за които не може да се отправи упрек в професионално и в морално отношение" и именно по тази причина не трябвало да бъдат освобождавани с лека ръка. 

"Имаме определено разминаване с министър-председателя по отношение на това, че в такива случаи се поема политическа отговорност. В края на краищата ние сме в първата една трета на мандата, в който ние сме поели една много амбициозна програма. Тя трябва да бъде изпълнявана от хора професионалисти, от хора, които са си овладели задълженията, постовете . Тези трима министри са такива“, коментира той.

На въпрос дали ще има още промени в кабинета, Симеонов отговори: "Животът е пълен с приятни изненади. Всяка промяна , което е полезна за България, е приятна. Поне за мене е така". Той обаче не пожела да уточни за какво говори и подчерта, че решенията за оставки се взимат след обсъждане. Попитан дали според него министъра на туризма трябва да остане в кабинета, той отговори, че Николина Ангелкова трябва да освободи поста си. По думите му обаче тази тема не била обсъждана на коалиционен съвет.

Симеонов каза още, че в коалицията вече има диалог. След това добави, че говори за управляващата, а не за "Обединени патриоти". Той каза още, че не е искал Волен Сидеров да освободи поста на председател на парламентарната група на Патриотите. "Няма такова нещо, поставен е въпроса за метода на управление", уточни той. 

Вицепремиерът каза още, че не иска министерски пост и е готов да напусне властта, ако управленската програма бъде нарушена. "Ние сме в управлението, за да направим нещо полезно на страната. Колкото и да изглежда като лозунг. Аз съм затова тука. На тези години за това съм влязъл в политиката. Нямам нужда нито от пари, действително аз съм доста състоятелен собственик на няколко фирми, нито имам нужда от рейтинг. За какво ми е този рейтинг на тези години? Не съм такъв наивник да мисля, че мога да привлека вашето внимание като жена към мене с тоя си вид. Не съм такъв наивник", коментира той пред Златарева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови