Симеонов за проверката на имотите на СКАТ: Не се притеснявам, прокуратурата проверява клевети

OFFNews 10 април 2019 в 19:27 2721 0

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че не се притеснява от проверката на антикорупционната комисия за имотите, купени от "СКАТ" ООД в "Слънчев бряг" и Бургас на занижени цени. 

Проверката е разпоредена от Върховна касационна прокуратура.

„Прокуратурата ще проверява едни клевети и лъжи, които вървят от десетина години, за които съм поосъдил няколко клеветника и един вестник. Прокуратурата има право да провери, но от сега ви казвам, че ще удари на камък”, каза Симеонов пред bTV. 

Той допълни, че не знае кой е подал сигнал срещу него, защото не се е запознал в детайли със съобщението на прокуратурата. 

„Това са сделки между фирми, това са сделки на телевизията – „СКАТ” ООД, които досега са проверявани много пъти, минали са през много проверки. Това е стара, но претоплена манджа. Ще си търся правата, само да се докопам до сигнала. Прокуратурата да влиза в такива детайли не е много чистоплътно, но така са преценили – така са направили”, коментира Симеонов.

Според него проверката може да е в отговор на неговия сигнал срещу министъра на туризма Николина Ангелкова.

„Фирмени сделки, Валери Симеонов няма никаква собственост в него, това си е собственост на фирмата. Собствеността на Валери Симеонов са две селски къщи – на баща ми и на майка ми и половин апартамент в „Меден рудник”. Не съм беден, бодат съм, но си насочвам парите за полезни работи”, каза още Симеонов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови