Сини каски от мисията в Камбоджа се събраха пред президентство в подкрепа на държавния глава

OFFNews 27 юли 2020 в 11:04 28785 1

Участници в първата мироопазваща мисия на българската армия в Камбоджа (1992-1993) се събраха тази сутрин пред президентството в подкрепа на държавния глава ген.-майор Румен Радев. Предварително събитието им бе обявено като "пушене на цигари в подкрепа на президента", тъй като в миналото колективното пушене пред институциите е използвано като алтернативен начин на изразяване на позиция, защото военнослужещите нямат право на протест.

Серж. з. Николай Колев

"Тук сме не на протест, а в подкрепа на върховния главнокомандващ и президент на Република България ген.-майор Румен Радев" - каза серж. з. Николай Колев, а причината да го направят сега обясни с: "Нашето огромно уважение към него и неговата институция".

Попитан какво мисли за акцията на прокуратурата в президентската институция от 9 юли той отвърна: "Ако аз бях служител на НСО или началник на службата, никога не бих допуснал такова нещо да се случи, под никакъв закон. Може да бъде абсолютна манипулация и това да доведе до страшни последици". Той отклони въпрос за провокираните и от обиските на "Дондуков" 2 протести с думите: "Не съм политик и не съм дошъл с цел да коментирам действията на хората".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови