Слави Трифонов: Ходът на Борисов е като да играеш шах с каратист - ти местиш фигурите, той рита дъската

OFFNews 14 август 2020 в 15:18 8275 3

Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист – ти местиш фигурите, а той рита дъската. Всъщност и на децата е ясно, че Бойко Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка и прави всичко възможно, за да организира той следващите избори. Каквито и да са те.

Това написа във фейсбук профила си шоуменът и лидер на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов, малко след като Борисов се обяви за свикване на Велико Народно събрание и промяна в конституцията. Така премиерът отговори на продължаващите вече 37-и ден протести, които настояват за неговата оставката и избори сега.

Според Слави Трифонов истината е следната:

- за прилагането на решенията от провелия се референдум през 2016 година не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание;

- за спирането на корупцията и налагането на почтеност и справедливост в съдебната система не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание;

- за ограничаването на правата на главния прокурор не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание;

- а ако е необходимо Велико Народно Събрание, не бива да го свиква министър-председател и правителство, и парламент, които тотално са загубили народното доверие.

За Трифонов изводът е ясен:

- оставка на това правителство, служебно правителство и предсрочни избори!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12621

3

TOR

14.08 2020 в 19:28

Слави, Радан?!!? . Христо неицапан? Политици?!!? А стига бе...

7014

2

Диди

14.08 2020 в 16:22

Изненадващо е поведението на лидерите на професионалните съюзи. Вероятно се надяват да изкарат още 3-4 мандата с Бойко Борисов!!! А нямат вид на толкова наивни хора, още повече , че стигнаха почти до пенсия със слаломите си.

11719

1

Краси

14.08 2020 в 15:51

Дотук добре, всички са съгласни, че Борисов трябва да бъде изметен от властта заедно с нефелната си клиентелистка партия ГЕРБ. БСП и ДПС също нямат легитимация да участват в измитането му. За разни "патриоти", Мерешки и други подобни купени лумпени не говорим въобще.
Може ли всички неизцапани политици - имам пред вид Слави, Радан, Христо и останалите, да седнете на една маса и да се разберете да дърпате колата заедно и в една посока, докато изчистим Авгиевите обори на следващите избори, пук после си се профилирайте. За да принудим Борисов да подаде оставка, на площада трябва да дойдат и вашите привърженици, господа, засега напоследък ден сме малко рехави.
Трябва и синдикатите най-после да разберат, че послушанието им към Борисов е грешната стратегия и да се включат в протеста с национална стачка. Иначе ще изпаднат в положението на Тодор Живковите казионни профсъюзи.