След маратон от разговори с европейски лидери Борисов на среща с Ердоган за мигрантите

OFFNews 02 март 2020 в 06:26 3469 1

Министър-председателят Бойко Борисов се среща на работна вечеря с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Анкара днес. Във фокуса на разговора им ще бъдат обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите.

Двамата лидери ще обсъдят действията, които ще допринесат за справянето с кризата в Сирия и спирането на мигрантския натиск в региона.

Разговорът ще се проведе в контекста на българо-турските отношения, основани на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимна изгода. Срещата в Анкара между министър-председателя Бойко Борисов и президента Реджеп Тайип Ердоган е още едно потвърждение за интензивните връзки между двете страни, които освен съседи, са съюзници в НАТО и регионални партньори, съобщиха от "Дондуков" 1. 

Обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите Борисов обсъди вчера в телефонни разговори с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с германския канцлер Ангела Меркел, с канцлера на Австрия Себастиан Курц и с гръцкия си колега Кирякос Мицотакис 

Българският премиер изтъкна, че само с общи усилия и дипломация може да се постигне стабилност и сигурност в региона, а това значи мир и просперитет за Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

1

Нострадамус

02.03 2020 в 09:04

EL PERIÓDICO: Разследването за пране в Барселона, свързано с българския премиер - borisoFF, достигна до Европа...