След срещата на Караянчева с Босия: Правят временна комисия за сигналите му

OFFNews 16 юли 2018 в 18:40 4133 0

В парламента ще бъде създадена временна анкетна комисия, която ще се занимава със сигналите на Николай Колев- Босия за злоупотреби при получаването на шофьорски книжки, заради които той повече от месец гладува.

Това каза вътрешният министър Валентин Радев в ефира на бТВ. По-рано днес той и председателят на парламента Цвета Караянчева посетиха Николай Колев- Босия в дома му.

"Разбрахме се, че утре ще се събира председателския съвет в парламента и там ще бъде предложено от госпожа Караянчева да се образува такава временна анкетна комисия с представители в нея от всички парламентарни групи, включително и двама негови колеги, които той посочи, които да присъстват на тази комисия и те да изследват всички негови сигнали", обясни Радев.

Вътрешният министър обясни, че той и Караянчева многократно са се опитали да го убедят да му бъде влята банка с глюкоза, но той е отказал. " 

"Дано. Опитахме се да го убедим. Един месец ни трябва тая комисия да реши всички тези въпроси или най-малкото да освети всичко, което го вълнува и да му дадем тази информация. Но да загубим един човешки живот заради липса на комуникация или заради нещо, което е неизпълнимо, е недопустимо", каза още вътрешният министър.

Предложението за създаването на комисията ще бъде гласувано в сряда и сигурно първото й заседание ще бъде в четвъртък, обясни по-рано днес Караянчева, цитирана от БТА.

Тя е помолила Босия да прекрати гладната стачка, но той е отказал и е заяви, че ще издържи до четвъртък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови