След убийството в Ботевград: Борисов се 'накарал' на МВР, а за Цветанов случаят бил под контрол

OFFNews 06 юни 2018 в 15:34 6579 3

След убийството в Ботевград: Борисов се 'накарал' на МВР, а за Цветанов случаят бил под контрол

Премиерът Бойко Борисов се "накарал много" на МВР след случая с убийството в Ботевград на избягалия затворник Владимир Пелов.

Накарах се много на МВР,  казаха, че са положили много усилия, коментира Борисов пред журналисти, цитиран от "Фокус". Той е привикал вътрешния министър Валентин Радев за обяснения, а по-рано през деня пред него е докладвал главният секретар на МВР Младен Маринов.

От МВР обяснили, че Пелов "4-5 пъти" се измъквал от полицаите, които от близо месец били наясно, че избягалият затворник се укривал в Ботевград. От МВР обяснили, че проблемът е големият дефицит на желаещи да станат полицаи. Премиерът уточни, че проблемът е големият дефицит на желаещите да станат полицаи. 

"Сутринта им се карах, но казаха, че много са се старали и са работили, 4-5 пъти им се измъквал. Ще направят анализи и ще се види. Чакам и министърът да се върне", каза Борисов.

В същото време бившият вътрешен министър и шеф на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че по случая "Пелов" е имало "достатъчно оперативен контрол": 

По случая в Ботевград имаше достатъчно оперативен контрол. Убеден съм, че адресът на Пелов е бил в общото полезрение на МВР, но просто не е бил проверен до момента, заявил Цветанов, цитиран от "Фокус".

Полицаите били наясно, че Пелов е готов на всичко, включително и да използва оръжие, за да им се изплъзне. Според него не може да се говори за пропуски в този случай. „За пропуски можехме да кажем, ако не бяха предприети никакви действия. Имало е много сигнали и информация, които са анализирани и са предприемани действия. Предполагам, че са използвани и СРС“, обясни Цветанов. 

Както стана ясно по-рано днес МВР се оправда за това, че не са открили по-рано Пелов заради променения му външен вид. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

3

aviatora

06.06 2018 в 19:34

В тази държава във всеки един момент всеки може да бъде застрелян и това се случва ежедневно!!! Тези уплавляващи са тези, които стрелят ежедневно!!! Убийци

15414

2

Hihi1981

06.06 2018 в 16:27

От МВР обяснили, че проблемът е големият дефицит на желаещи да станат полицаи. Премиерът уточни, че проблемът е големият дефицит на желаещите да станат полицаи. Верно голям дефицит ама на нещо Друго!!!!

12182

1

sawall

06.06 2018 в 16:06

МВР има огромен бюджет и повече полицаи на глава от населението от всяка друга държава в ЕС. Но явно не им стигат!

Нямало желаещи да работят в МВР и от ръководството седнали на една пейка да чакат желаещи да дойдат. А междувременно, дежурният в РПУ-то пише на компютър буквално с един пръст и принтира на иглен принтер. Къде потъват парите?