София ще има за първи път детска поликлиника

Фандъкова покани проф. Асен Николов в листата за столицата

OFFNews 20 септември 2019 в 12:48 3676 1

София ще има детска поликлиника. Тя ще бъде в район Възраждане, Столична община е придобила сградата на бившия център по наркомании на "Пиротска" и започва работа по подготовката на първия в София общински детски медицински център. 

Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на посещение в "Майчин дом". Важно е и откриването на детската болница в града, каза още Фандъкова. 

Идеята е там да има специалисти от различни болници, за да направят цялостната диагностика на детето и да го насочат, ако има необходимост в друго лечебно заведение, но да не се разкарват майките на сляпо. И аз като баба съм имала тази грижа с внуците, допълни столичният кмет.

Най-много бебета на София се раждат тук и "Майчин дом" е пример и лидер във въвеждането на технологиите и иновациите, похвали Фандъкова. Тя благодари на шефа на родилното отделение проф. Асен Николов и за иновациите, и за невероятния му екип. И го покани в листата си за общински съветници, да бъде част от иновативния екип на Столична община. Професорът е доказан авторитет, експертиза, опит и възможност да защитава интересите на гражданите на София като цяло, той е един от националните консултанти по акушерство и гинекология, обясни решението си Фандъкова. 

Проф. Николов й благодари за честта и разказа, че досега е участвал в общинската комисия по асистирана репродукция, по която вече има родени бебета. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

04.10 2019 в 03:44

По времето на гнусните комунисти, в моето детство, София имаше детска поликлиника. Имаше и детска стоматологична поликлиника.
София не започва с фандъкова.
Нито ще свърши с нея.
Идете си! Каталясахме и от предишния комунизъм, и от вашия.