Софиянски: Иванчева е получила повече права от другите кметове - може да спира обекти

OFFNews 22 април 2018 в 19:20 20266 3

Кметът на „Младост” Десислава Иванчева е получила по-различни правомощия от всички останали районни кметове - да спира обекти. Това заяви пред bTV бившият кмет на София Стефан Софиянски.

Той обясни, че по принцип градоустройството на района не зависи от районния кмет.

„Един районен кмет не издава строителни разрешения, особено за големите обекти, всичко това минава централно през Управление „Архитектура и градоустройство”, каза Софиянски и допълни, че не знае по какви причини Иванчева е получила допълнителните правомощия.

„Тя беше много активна и може би е успяла да си ги издейства”, коментира Софиянски.

Според него заповедта за това е подписана от кмета на София Йорданка Фандъкова, но може да е минала и през Общинския съвет.

„Г-жа Иванчева беше избрана като контрапункт на ГЕРБ и от там тече едно напрежение в тази посока. Затова се изненадвам, че тя е получила тези пълномощия”, допълни Софиянски.

На въпрос дали самият той е получавал предложение за подкуп Софиянски посочи, че се държи по начин, който не предполага да му се предлага подкуп, но все пак е имал такъв случай - когато е бил председател на Комитета по пощи и далекосъобщения в първото правителство на Филип Димитров.

"Тогава дойде при мен един българо-грък и за някакъв случай от телекомуникациите директно ме заплаши, но предложи и решение. Аз го изгоних от кабинета си. Каза: Ако гръцката фирма на Кокалис не спечели търга, ние ще оспорваме. И за да си нямаш усложнения, дай да спечели. А ако спечели, ще има друг бонус”, разказа Софиянски.

„Аз все пак бях подготвен какъв е този човек, при което го помолих да си отиде достатъчно категорично и го предупредих по такъв начин, че не ми се появи повече в кабинета, нито оспорваха търга”, допълни той.

Стефан Софиянски коментира и ситуацията в СДС. 

Според него партията трябва да започне процес на градеж и възстановяване.

„Такива хора, които сме съпричастни и малко или много сме се оттеглили от синята идея, трябва да бъдат върнати обратно, трябва да си простим грешки”, посочи той и допълни, че не е от хората, според които СДС няма перспектива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11800

3

limlim

26.04 2018 в 19:18

Ак*то има отлична плаваемост и никакви пречки да ни радва с аромат...

14469

2

случайно прочетох

23.04 2018 в 13:54

Тоя пък откъде изпълзя?