Софиянски: Ще ни разследват тези, които два пъти фалираха държавата

OFFNews 15 ноември 2017 в 08:40 5634 2

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Защо никой не ревизира двата фалита на България след 1990 г. - защото тогава всички бяха от една партия. 

Това заяви бившият служебен премиер и кмет на столицата Стефан Софиянски по бТВ. Той припомни, че първият фалит беше по времето на Андрей Луканов, когато българският лев се обезцени и спряхме да плащаме външния дълг, а вторият по времето на Жан Виденов. Тогава имаше 240% инфлация, държавата през БНБ фалира 8 банки, каза още Софиянски.

За тези фалити са виновни всички, които днес ще ни разследват, допълни той.

По думите му спорът за корупцията и приватизациите в държавата се е разгорял, защото и БСП и ГЕРБ се сетили, че в последните години единствено те са били на власт. „Като видяха, че борейки се срещу корупцията, се борят срещу собствената си корупция, решиха да пренесат периода по-назад”, коментира още Софиянски.

Според него по темата с ревизията на приватизациите остават два въпроса – защо Бойко Борисов не я е започнал още през 2009 г. и защо не се ревизират първо сделките, чиято давност не е изтекла. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

2

aviatora

15.11 2017 в 12:12

Наглецо, Софиански ти си един от най-крадци в историята на държавата, който най-голям откуп, за да бъдеш на свобода. Българинът помни и няма да ти повярва на лукавата ти усмивчица! Крадец!!!

12329

1

Шопа

15.11 2017 в 10:35

А теб продажнико ...
Всички знаем какъв "кмет" беше, направо си за първото дърво.