Соломон Паси: Касем Сюлеймани е като Дарт Вейдър. Той стои зад атентата в Сарафово

Щом се говори за трета световна война, значи е по-малко вероятно тя да се случи, смята основателят на Атлантическия клуб

OFFNews 08 януари 2020 в 11:21 12323 6

Щом се говори за трета световна война, значи е по-малко вероятно тя да се случи. Тя е най-вероятно да се случи, когато по-малко се говори за нея. Но всичко е възможно в този динамичен свят. Това заяви основателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси пред БНТ.

Според него две са основните събития, които оформят контекста на случващото се в Близкия изток. Едното са военните учения, които правят съвместно Русия, Китай и Иран, другото са изборите в Съединените американски щати.

Паси припомни, че Иран е благодарен на България, затова че му е продавала оръжия по време на войната с Ирак. Той каза още, че имаме много добри български дипломати и посланици, които са служили в Иран, така че България има някакви наследствени знания в тази страна, които могат да бъдат привнесени в общоевропейските усилия.

"Трябва да формираме обща европейска позиция", обобщи той.

Соломон Паси коментира и личността на убития на летището в Багдад ген. Касем Сюлеймани.

"Касем Сюлеймани е много интелигентен човек и във военно отношение, и в политическо и в терористично отношение. От европейска гледна точка, той е от тъмната страна на силата, с изключение годините, когато той е съюзник на Запада в борбата с "Ислямска държава". Неслучайно европейските лидери казаха, че няма да пролеят сълза за него, той има славата на Дарт Вейдър. Той причини войните в Йемен, в Сирия, в Либия, в Газа. Трябва да си дадем сметка, че той седи зад атентата в Бургас през 2012 година. Той не умря по унизителен начин, получи достойна смърт за един войник", каза Паси.

Според него светът се намира в същата степен на сигурност, както и преди смъртта на Сюлеймани и едва ли настоящите събития ще предизвикат световен трус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

6

ЛАФЪРДИЕВ

08.01 2020 в 14:25

Като генерал Солеймани е Дарт Вейдър..
То тогава бръмбърите в главата на трабантчето на НАТО са ТРИМАТА ГЛУПАЦИ!!

20699

5

Новак

08.01 2020 в 12:27

Би трябвало да е чел приказката за лъжливото овчарче - той се кълнеше, че Ирак има химическо оръжие, а се доказа, че такова няма. Сега хвърля партенки и за атентата в Бургас. Трябва да се замисли, че имаше и загинал българин и такива неща не се хвърлят ей така. Лицемерието и наглостта ми идват в повече. Американците са се разпасали по целия свят благодарение и на такива рупори. Но историята показва, че всяко нещо има край - сигурно за хората в Европа от 2-ри - 3-ти век е било немислимо Римската империя да не съществува , но 1 век по-късно я е нямало.

9233

4

Чочко Пипков

08.01 2020 в 12:27

А ти като какво си, Паси? Като ам гъл ли си? Като агент на запада ли си? Като мижитурка ли си?

9233

3

Чочко Пипков

08.01 2020 в 12:14

Каза евро-Атлантическия-ционист. За Сажди, Иран са терористи, за Иран Сажд са терористи, въпрос на гледна точка в крайна сметка. Соломонката е ясен.

15256

2

mendi

08.01 2020 в 11:37

Е като Соломон знаеше кой е виновен за атентата защо мълча толкова време? Много е удобно да се хвърля вина върху мъртав човек!

10372

1

elbarbudo

08.01 2020 в 11:36

Мозъка на агента на влияние е с формата и размерите на билярдна топка.