Социолог: От Слави Трифонов може да зависи кой ще е на власт

Той няма да участва в лично качество в политиката, смята Първан Симеонов

OFFNews 02 август 2019 в 09:14 8380 5

Слави Трифонов няма да участва в лично качество в политиката, той ще играе ролята на нещо като рефер. Ако някой си мисли, че ще бъде удобен партньор или патерица, се лъже. 

Трифонов се опитва да изгради образ на човек, който е равно отдалечен от всички политически сектори, заяви от „Галъп интернешънъл” Първан Симеонов. Той коментира данните от независимата от външно финансиране изследователска програма „Политически и икономически индекс“ на „Галъп интернешънъл“, огласени вчера. 

Според него доверието в Слави Трифонов е доверие в човек, който е стоял отстрани на политиката и е бил неин коректив. „Когато влезеш в политиката, започват да гледат на теб по съвсем друг начин и това доверие започва да се харчи”, смята Симеонов. 

„Данните за доверието в Трифонов са сравнително добри. Назад във времето са били и по-добри. Като че ли Трифонов малко изтърва момента”, коментира социологът. „В същото време явно си е направил сметка, че и традиционните партии са в упадък. Утре може да се окаже, че той става диспечер в политическия процес. От него може да зависи кой да е на власт”, обясни Първан Симеонов. 

Според Първан Симеонов от политическия проект на Слави Трифонов е естествено да се притесняват протестните, популистките, патриотичните формации. „Най-големият резерв на Трифонов са млади хора, протестно настроени хора, които гласуват за пръв път. Това е и добра новина, защото има нова енергия. Това е и лоша новина, защото този тип избиратели са много непостоянни. Разбира се и БСП, трябва да се притеснява, защото може да им отнеме донякъде монопола върху протестното и наказателно гласуване”, каза Първан Симеонов.

„ГЕРБ обаче също трябва да се притеснява. Типът на гласоподавателите на Трифонов са били и гласоподаватели на партии като ГЕРБ. Те са гласували за човек с харизма, коментира социологът. 

Най-опасно за проекта на Слави Трифонов е да не надценят възможностите си, защото подобни проекти вече са виждани в България. Вярвам, че са измислили нещо, с което да са различни, каза още Първан Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

5

Georgi Gracata

03.08 2019 в 16:01

Явно се задава поредния изборен водевил.Припомнете си гостуването на Борисов в предаването Слави то не бе навеждане да изглежда по глупав от началника да не би да заговори за подлография. Трифонов е рожба на Хачо Бояджиев и час от сценария на прехода начертан от Андрей Луканов. Политиците отчитат тъпотата ни още дълго ще водят живота на пиявици.

23293

4

Стефан

02.08 2019 в 14:26

Ако ще зависи от него , ще са борисов и доганов.
МанИ. В такава безнадеждност и безвремие не сме били отдавна ...(((

7447

3

MeduimShark

02.08 2019 в 11:39

Слави Трифонов и Юлиян Вучков са шедьоврите на комбинацията от социализъм и пост социализъм за създаване на уродливи образувания.

29217

2

Лопе де Вега

02.08 2019 в 11:32

Ако славчова партия събере на парламентарни избори само 80% от гласовете за референдума, ще може да сформира правителство, дори и без абсолютно мнозинство. Тук не става дума за глупост или ум. Има хора, които гласуват. Все още! Мнозинството от тях биха гласували за нещо ново, надявайки се, че ще бъде по-добро и по-полезно за държавата. Е, ще сгрешат, разбира се, но това ще се изясни по-късно. Примерно след година, година и половина.

4245

1

rrr11

02.08 2019 в 10:21

Впрегнаха червените социолози да вдигат рейтинга на шоумена на Седефчов. Хората обаче не са чак толкова глупави, че пак да мине този номер.