Спаси София пита за ремонта на Западен парк: Защо не се работи?

OFFNews 13 август 2019 в 11:30 7361 0

Какво се случва със Западен парк и защо няма работници в него, питат от Спаси София ръководството на Столична община. 

Смятаме, че Фандъкова дължи ясен отговор на въпроса какво се случва с проекта и кога най-накрая ще бъде завършен този ремонт, коментира Борис Бонев, който е кандидат за поста на Фандъкова на местния вот наесен. 

"Проблемът за спирането на ремонта на Западен парк е, че оттам минава колектор към ВИК системата. Месеци наред се опитваха ръководителите на проекта, заедно с надзора, проектантът и изпълнителят, да търсят решение за промени“, обясни преди месец Фандъкова.

Тогава тя даде пример, че в самото начало електрическата система, която се изгражда за осветление в парка, е била така проектирана, че е трябвало да мине през 500 дървета. Тази промяна в проекта е направена, а спирането сега е свързано с голям колектор към ВИК системата на входа на Западен парк.

Договорът с проектантите е прекратен и препроектирането е възложено на структурите в направление „Градоустройство“.

Обектът е спрян с акт 10, не трябва да има строителни дейности в момента, обясни тогава Фандъкова.

От Спаси София припомнят, че това е петият сигнал на организацията за ремонта на Западен парк, който от самото начало имаше проблеми. След като стана ясно, че строителната фирма сериозно изостава с дейностите, от Столичната община неколкократно одобриха удължаване на срока и променяха крайната дата на завършване на обекта. От Спаси София сигнализират и че част от информационните табели, задължителни за всеки проект финансиран със средства на ЕС, вече са премахнати, както и че сега проектът е възложен за препроектиране на общинското дружество "Софияпроект".

“Плащат се пари на частни проектантски дружества за проекти пълни с дефекти, които после трябва да бъдат коригирани от страна на общинските предприятия. Намираме това за лоша практика, предизвикваща редица проблеми и това трябва да бъде прекратено, завършват от Спаси София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови