Спират багерите в Национален парк "Рила"

OFFNews
30 юни 2020 в 17:48 | 2225 |1

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Оперативна програма "Околна среда" спиране на дейностите по проект "Устойчиво управление на Национален парк "Рила" II-ра фаза" и нареди извънредни проверки на изпълнението му. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. На ръководството на Национален парк "Рила" e указано да преустанови всички дейности в изпълнение на проекта до приключване на проверките на място.

Според източници на OFFNews разпореждането идва от премиера Бойко Борисов. 

Окръжна прокуратура - Кюстендил е разпоредила спешна проверка за разполагане на строителна техника в района на Седемте рилски езера, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Това се е случило след самосезиране по медийни публикации за извършването на строителни дейности при езерата, съдържащи и снимки на багер при езеро Бъбрека.

Оказа се обаче, че от Национален парк "Рила" изграждат чакълени пътеки в района, както и “спасяване” на езерата от ерозия, която е обхванала почвата заради засиления туристически поток.

Проектът е бил обсъждан с обществеността още миналата година и се изпълнява от фирма, свързана с ромския лидер Илия Илиев.

Препоръчани материали
Нострадамус

Рейтинг : 14751

30.06 2020 в 18:49 1
+ 7
- 0
От ГЕРБ Национален парк „Рила“ обясниха вчера, че не се строи или разкопава,
а се крадат европари с имитация на туристически пътеки.