Спокойствието на Волен учуди Цонев от ДПС: Така можем да говорим

Николаос Цитиридис 19 октомври 2017 в 14:24 7816 1

Снимка Кадър от филма на Елена Йончева за оградата по границата

Оградата по границата с Турция за пореден ден се превърна в тема на деня за народните представители. Съоръжението стана повод лидерите на 4 от парламентарните групи да направят изявления от трибуната.

Първо днес Корнелия Нинова (БСП) заяви, че депутатът Елена Йончева ще пусне филм-разследване за оградата, като бе поискана оставката на Валери Симеонов и на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Последва отговор от Цветан Цветанов от ГЕРБ, а след почивката на парламентарната трибуна излезе и Волен Сидеров от ПГ на Обединени патриоти. 

"Разбрах, че БСП са искали оставката на Валери Симеонов", започна Сидеров и продължи: "Това не е нещо ново, повтаря се по различен повод. Имам чувството, че ако завали сняг, пак ще му искате оставката."

От трибуната на НС Сидеров каза, че БСП и ДПС се притесняват от това, че Европа ще види доброто управление по време на председателството, в което са и Патриотите.

Сидеров даде пример с други страни, в които има пронационалистически партии в управлението и са председателствали Съвета на ЕС - Естония, Словения и Австрия.

Той изрази и почуда защо след като постановлението за оградата е на целия Министерски съвет, оставка се иска само на Симеонов и Радев.

Председателят на ПГ на Патриотите прати Нинова да снима, ако желае, и оградата на САЩ с Мексико, както и стената, която разделя Израел и Палестина - за да разбере, дали ще я пуснат близо до там.

Тонът и декларацията на Сидеров бяха спокойни, което за националиста е по-скоро нетрадиционно. Този факт учуди и един от най-големите политически противници на Сидеров - Йордан Цонев от ДПС.

"Приятно съм провокиран от тона. Спокоен, такъв какъвто трябва да бъде в Народното събрание. Без обиди, без квалификации, с опит за обяснение, опит за точните въпроси", каза Цонев.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС се обърна към своя колега от ОП и му каза, че "така вече се работи" и диалог е възможен.

Цонев заяви, че оставката на Симеонов е искана и от тях и то още преди той да влезе във властта като вицепремиер - заради езика на омразата и инцидента с възрастната жена край границата. За ДПС патриотизмът трябва да обединява, а не разделя.

Той се противопостави още един път срещу езика на омразата от трибуната на НС и обвини Сидеров, че в сравнение с други националистически партии в Европа "вашият национализъм е "бийте турците и циганите."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

19.10 2017 в 18:05

Интересното е, че между Щатите и Мексико има няколко стени в отделни части на границата и на някои места човек може да си отиде до самата граница без никой да го безпокои. Между Израел и Палестина ситуацията е съвсем различна. С една дума, Сидеров пак се изказва неподготвен, но явно поне днес си е взел хапчетата.
 
X

Подкастът на OFFNews