Според Иван Нейков социалният министър си отива заради нерешителност

OFFNews 02 декември 2019 в 14:44 4453 0

Социалният министър Бисер Петков е отстранен от премиера заради нерешителност да проведе реформите във ведомството, смята председателят на Балканския институт по труда Иван Нейков.

Самият Нейков също бе министър на труда и социалната политика. Според него за този пост е необходима повече неотстъпчивост.

"Министърът на труда и социалната политика, който и да е той, трябва да действа на принципа - ако не ти отварят вратата, трябва да влезеш през прозореца. По някой път академичният стил в този случай не е най-подходящият, не е най-ефективният. По някой път министърът на труда трябва да може да удря с юмрук по масата. Колегите от министерството са подготвени, имат ги решенията. Въпросът беше - има ли политическа воля да се направят тези промени, болезнени някои от тях, но според мен ето това не достигна в този мандат на министъра", каза нейков пред БНР.

Майките на деца с увреждания се обявиха в защита на социалния министър в оставка Бисер Петков. Предвидената от тях акция за днес не се състоя.

В събота премиерът Бойко Борисов съобщи, че постът на Бисер Петков ще заеме досегашният зам.-министър на образованието Деница Сачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови