Според бившия шеф на Търговския регистър имало политически натиск за прикриване на виновните

OFFNews 19 август 2018 в 21:15 9518 2

"Опитът да се отклони вниманието от преките изпълнители и отговорните лица съгласно подписаните договори, ясно говори за политически натиск от определени групи хора и контролираните от тях субекти".

Това заявява в подадената си оставка преди дни бившият вече директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, съобщава БГНЕС.

В оставката си Даскалова не споменава имена нито на политици, нито на партии във връзка с политически натиск от определени групи хора, за които говори.

Тя казва още, че разглежда оставката си като дълг заради блокирането на Търговския регистър преди десетина дни. Даскалова подаде оставка на 17 август, повече от седмица след срива на Търговския регистър, а министърът на правосъдието Цецка Цачева я прие. Това стана ден, след като самата Цачева обяви, че няма как за станалото да не се поеме отговорност, а премиера Бойко Борисов намекна, че скоро ще има промени в ръководството на Агенцията по вписванията.

Бившият директор на Агенцията по вписванията подчертава още, че в агенцията я има документацията, която доказва всички решения, взети от всеки ръководител през годините, документирано е и състоянието на системите. Тя казва още, че искрено се надява да бъде оповестено "реалното състояние на тези изключително важни за държавата системи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

2

Новак

19.08 2018 в 23:41

Трябва да сме големи глупаци ако приемем, че тази женица (най-вероятно калинка) е основния виновник за тази каша. Още по-малко виновни ще бъдат специалистите, които сега ще бъдат обявени за грешници.
Всичко това е резулат от “ефекта Борисов” - възможността ограничен човек (със сигурност находчив тарикат) да определя бъдещето на един народ. Глупакът винаги възпроизвежда други глупаци, винаги издига по-глупави от него, за да може да се откроява. Така една невзрачна провинциална партийна секретарка стана министър (за малко да стане и президент). Така една въз едра лелка от Монтана правеше закони, чиято единствена цел беше да запази феодалното и право да бъде доживотен нотариус. Така един ограничен физкултурник, който в нормална държава няма да се изригне повече от учител по физическо в малко провинциално градче, беше министър, а сега представлява България по разни форуми. Така един нещастен човек, който в опиянението си уби собственото си дете все още е министър и неговото министерстване е една от причините за загубата на много човешки животни по пътищата. Това стълпотворение на посредственост и първенющина даде възможност на един дребен селски тарикат да се изживява като царя на тишината в България.
Търговският регистър е върха на айсберга. Некадърността и подкупността ще доведат много жертви по пътищата. Една по една ще се сриват основни системи - здравна, образователна, социална. В момента всички ние сме в ролята на жабата в постепенно затоплящата се вода. А Боко и компания малко по малко хвърлят съчки в огъня.

5800

1

Тито

19.08 2018 в 22:40

Госпожата казва че искрено се надява, защото Министър Цачева пусна една димка че има външна намеса. А когато излезне истината ще разберете че наистина има външна намеса но не от хакери а от чиновници.